Maak een uurtje vrij voor een ander en meld je aan als vrijwilliger.
Maak een uurtje vrij voor een ander en meld je aan als vrijwilliger. Foto: WeesperNieuws

Van de Vrijwilligerscentrale

Algemeen

WEESP Voor elkaar. Dat is een mooie samenvatting van vrijwilligerswerk. Heb je wat uurtjes over voor een ander? De Vrijwilligerscentrale selecteerde een paar mooie vacatures.

Versa Welzijn zoekt enthousiaste vrijwilligers voor het spreekuur Administratie voor Elkaar
Iedere maandagmiddag van 16.00-18.00 is er een gratis inloopspreekuur op de Papelaan waar mensen terecht kunnen met al hun financiële administratieve vragen. Je vult samen formulieren in, ordent de post of administratie, je legt uit wat er in een brief staat of schrijft een brief voor iemand. Ook kan het zijn dat je belt naar instanties, een inschrijving doet op Woningnet of iemand aanmeldt bij de Voedselbank. Je komt te werken in een leuk team van vrijwilligers. En er is 5x per jaar een vrijwilligersoverleg.

Help een kind aan een taal-en kansrijke toekomst
Lijkt het jou leuk om een gezin te helpen bij de taalontwikkeling en bij te dragen aan gelijke kansen voor ieder kind? Meld je aan als voorlezer bij Stichting VoorleesExpress. Als voorlezer word je gekoppeld aan jouw ‘eigen’ voorleesgezin (1 of meer kinderen). Je spreekt een uur per week met ze af om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Bij het kind thuis of in de bieb. Je leest het kind voor uit mooie, grappige en spannende boeken en stimuleert spelenderwijs leesplezier en de taalontwikkeling. Dit doe je in totaal 20 keer. Jouw rol is coachend en motiverend en je stimuleert de ouder(s) zo veel mogelijk zelf initiatief te nemen om thuis een taalrijke omgeving aan te bieden.

Heb jij 1 uurtje per week over en spreek je goed Nederlands?
Ben je geïnteresseerd in andere culturen en wil jij iemand graag helpen om (beter) Nederlands te leren spreken? Dan is taalmaatje bij Versa Welzijn misschien wel iets voor jou. Als taalmaatje word je gekoppeld aan iemand die graag (beter) Nederlands wil leren spreken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te gaan wandelen en ondertussen te praten over van alles en nog wat. Of je ontmoet elkaar in de bibliotheek en maakt gebruik van de aanwezige boeken.

Meer informatie of een adviesgesprek?
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl