Zorg voor je eigen verlichting tijdens de lichtjeswandeling.
Zorg voor je eigen verlichting tijdens de lichtjeswandeling. Foto: Archief WeesperNieuws

Lichtjeswandeling Driemond

Evenementen

DRIEMOND - In de eerste week van het nieuwe jaar wordt wordt er vanuit Driemond een lichtjeswandeling gehouden. Op 6 januari is om 17.45 uur de start van deze lichtjeswandeling.

De wandeltocht is 4,7 km voor kinderen én volwassenen, voor Driemonders, voor de Vrienden van het Diemerbos en de vrienden van de Gaaspermolen. Ook Weespers zijn van harte welkom. Iedereen loopt samen in één groep.

De wandelroute Driemond vertrek bij het IJsclub gebouw, precies om 17.45 uur dus kom niet te laat. Voor de start is er koffie, thee of frisdrank en een een heerlijk stuk kerstbrood of een cup-cake.
Je zorgt zelf voor je eigen verlichting! Hoe mooier hoe beter! Wikkel je gerust in feestelijke verlichting of loop met een lampion of zaklamp,  kinderwagens of fietsjes graag ook met lichtjes versieren. De bruggetjes onderweg zijn verlicht.

Door het Diemerbos (Driemond-deel; langs de volkstuinen, naar het Gaaspermolenpad): De route door het donkere Diemerbos is veilig en herkenbaar. U ziet halverwege links-vooruit de verlichte molen in de verte.

Langs de verlichte Gaaspermolen: De Gaaspermolen is spectaculair verlicht. Bij de molen staan Gerard Griffioen en vrijwilligers klaar om warme chocolade in te schenken met wat lekkers erbij. U kunt zich warmen bij de vuurkorf. Na een kwartier lopen we samen terug naar het IJsclub gebouw in Driemond.

Voor Driemonders op leeftijd en/of slecht ter been, maar ook voor de kleintjes, staat Els Calis klaar met paard en huifkar: meld je vooraf bij haar.