Regie door Esther Werneke.
Regie door Esther Werneke. Foto: Brian Elings

Paleis Wesopa speelt ‘Gidsland’ in Weesp

Kunst & Cultuur

WEESP - ‘Gidsland’ is een geestige en schrijnende komedie van Nathan Vecht waarin hij laat zien hoe Nederland is veranderd in een land waar problemen niet langer worden opgelost maar waar iedereen spint en wordt gespind. 

Of het nu gaat over de opvang van asielzoekers of de aardbevingen in Groningen, in de op amusement gerichte media blijkt alles te worden gereduceerd tot een gevecht om aandacht tussen politici, volkszangers en klagende burgers.

Paleis Wesopa is de huisgroep van theater City of Wesopa. Net als bij de vorige succesproductie ‘Volksvijand’ wordt deze ook nu geregisseerd door Esther Werneke.

Werneke: ”Een stuk uit 2017. Alles wat toen speelde in de maatschappij, speelt ook nu nog. Erger nog. Het wordt steeds gekker. Het lijkt alsof Nathan Vecht de ophef in medialand voorzien heeft. Het is een heerlijk stuk waarbij je op het puntje van je theaterstoel zit waarin je je onder andere kunt verbazen over een doodgeslagen vis en een lastige puberdochter.”

Van 29 tot en met 31 maart speelt Paleis Wesopa ‘Gidsland’ in theater City of Wesopa aan de Herengracht 23.
Aanvang 20.30 uur op vrijdag en zaterdag, op zondag 14.30 uur. Kaarten 18,50 euro, met CJP 17,50 en stadspas groene stip 5 euro via de website.