Een inspirerende avond boordevol tips van Marc Lammers.
Een inspirerende avond boordevol tips van Marc Lammers. Foto: Christianne Van den Dungen

Inspiratiesessie van voormalig hockeybondscoach Marc Lammers bij MHC Weesp

Sport

WEESP - Mixed Hockeyclub Weesp ontving een bijzondere gast in hun clubhuis. Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam, gaf woensdagavond 6 maart een inspiratiesessie. Meer dan 50 leden woonden de sessie bij.

De hockeyliefhebbers herinneren het zich misschien nog wel; in 2008 won het Nederlandse dameshockeyteam goud op de Olympische Spelen van Beijing. Hun coach destijds was Marc Lammers, voormalig speler van het Nederlands herenhockeyteam. Naast zijn succes als coach viel Marc in die tijd op door de innovatieve technieken die hij introduceerde in het hockey, waaronder hartslagmeters, ijsbaden en analysesoftware. 

Ervaring delen

Na jaren succesvol te zijn geweest in het tophockey deelt Marc zijn ervaringen nu in boeken en door lezingen te geven. Op 6 maart vertelde hij bij MHC Weesp bevlogen over het nut van innovatie en data om spelers beter te maken. Ook gaf hij handige tips voor coaches, bijvoorbeeld over positief coachen, het bereiken van spelers, betrokkenheid en doelgericht trainen. Voor de club had hij bruikbaar advies over onder meer ledenwerving, het betrekken van ouders van jeugdspelers en het samenwerken met sponsoren. Een inspirerende avond boordevol tips waar de club mee aan de slag kan.