Het Orkest van de Vorige Eeuw (OVVE) speelt grote symfonische werken.
Het Orkest van de Vorige Eeuw (OVVE) speelt grote symfonische werken. Foto: ovve.nl

Concert Orkest van de Vorige Eeuw

Kunst & Cultuur

WEESP - Het Orkest van de Vorige Eeuw (OVVE) kondigt met trots aan dat het op zaterdag 23 maart zijn eerste concert zal geven in de Grote of Sint Laurenskerk. 

Het concert markeert het begin van een nieuwe traditie voor het orkest, dat zijn thuisbasis heeft in Weesp en regelmatig repeteert in het gebouw van muziekvereniging ‘De Adelaar’ aan de Papelaan.

Het OVVE, ontstaan in januari 2017 tijdens een televisie-uitzending van Podium Witteman, heeft inmiddels een bloeiende ontwikkeling doorgemaakt en geeft al meer dan vijf jaar vele prachtige concerten. Het orkest, onder leiding van dirigent Marien van Staalen, bestaat nu uit een diverse en jongere samenstelling van musici. Af en toe werkt OVVE met een gastdirigent, zoals recent Frans-Aert Burghgraef. Het repertoire bestaat uit de grote symfonische werken in combinatie met een wat minder bekende compositie, al of niet met solisten.

Het programma van het concert op 23 maart omvat werken van Johann Sebastian Bach, Sergej Prokofjev en Edward Elgar. Het orkest zal worden vergezeld door solist Pieter van Loenen op viool.

Anders dan gebruikelijk zijn de middagconcerten van het OVVE zonder officiële pauze, zodat er voldoende tijd is om na te genieten samen met het publiek. Het orkest nodigt alle muziekliefhebbers uit om samen met hen te genieten van een middag vol prachtige muziek in de historische setting van de Grote of Sint Laurenskerk.

Voor meer informatie over het Orkest van de Vorige Eeuw en hun concerten, kun je terecht op hun website.

Zaterdag 23 maart om 15.00 uur, Grote of Laurenskerk, Kerkstraat 8.