Het doek valt.
Het doek valt. Foto: PR Trojka Toneel

Afscheidsvoorstelling Trojka Toneel

Kunst & Cultuur

WEESP - Trojka Toneel speelt hun afscheidsvoorstelling ‘Gebakken Meeuw ‘ van Het Volk in theater City of Wesopa met Dick Nijman, Jacques-Hein Vermolen, Peter Philipsen en Linda Andriesse, in de regie van Corien Ottes.

‘Gebakken Meeuw’ speelt in op een vraag die alweer een tijdje leeft. De voorstelling geeft een kijkje in het hiernamaals, alwaar de tafel niet zo rijk gedekt blijkt te zijn als hier op aarde algemeen wordt aangenomen. Drie verongelukte zwagers trachten zich na hun dood met de moed der wanhoop staande te houden, maar ook na het aardse leven blijft het sappelen.

Het doek valt

Na ruim veertig jaar op de planken te hebben gestaan en ruim tachtig stukken te hebben gespeeld vindt Dick Nijman, acteur van het eerste uur bij Trojka Toneel, het tijd worden om zijn toneelcarrière te beëindigen. Als gevolg hiervan heeft Corien Ottes, sinds 2012 vaste regisseur van Trojka Toneel, besloten het doek voor Trojka Toneel definitief te laten vallen: “Zonder Dick is het geen Trojka meer. ”

Trojka Toneel, al jaren een vast gezelschap in theater City of Wesopa, wil hierbij het vaste publiek van het theater op de hoogte brengen en bedanken voor hun trouwe aanwezigheid bij de voorstellingen. Het gezelschap hoopt dat ze ook bij de laatste voorstelling aanwezig zullen zijn.

De toneelteksten van Het Volk staan bekend om geweldige humor, doorspekt met cynisme en taalgrappen, die verwerkt worden in een ernstig thema en als rode draad altijd weer het onvermogen van de man, zoals ook bij deze voorstelling.

Vrijdag 12 april - aanvang 20.30 uur. City of Wesopa - Herengracht 23