Viking-schaatser Willem de Boer uit Muiden (midden) wint 1e prijs marathonschaatsen categorie 4 2023/24
Viking-schaatser Willem de Boer uit Muiden (midden) wint 1e prijs marathonschaatsen categorie 4 2023/24 Foto: Jeppe de Boer

Schaatsers Stg Viking op vierde plaats clubklassement van grootste marathonschaats-competitie ter wereld

Sport

WEESP - Het seizoen voor schaatsers die deelnemen aan de marathoncompetitie van de Jaap Eden ijsbaan werd op woensdag 20 maart afgesloten met het verrijden van het Kampioenschap van Amsterdam.

De marathon-competitie van Amsterdam heeft ruim 320 ingeschreven deelnemers die, verdeeld over zes verschillende categorieën (niveaus), gedurende de winter tien marathonwedstrijden schaatsen. Daarmee heeft de ijsbaan van Amsterdam niet alleen de grootste marathoncompetitie van alle ijsbanen in Noord-Holland of in Nederland, maar zelfs van de wereld.

Aan de wedstrijden hebben, in verschillende categorieën, zestien schaatsers van de schaatstrainingsgroep (stg) Viking meegedaan en goede, soms geweldige, individuele resultaten behaald. Uiteindelijk kwamen daar verschillende top tien resultaten uit in de eindklasseringen en een prachtige 1e plaats voor Viking-schaatser Willem Boer uit Muiden in Categorie 4.

De marathonschaatsers komen van 25 schaatsclubs die allemaal schaatsen op de Jaap Eden ijsbaan. In het Clubklassement worden de punten van de individuele rijders opgeteld en gewogen naar het aantal deelnemers per club. Stg Viking eindigde op de 4e plaats in het clubklassement voor schaatsers in de grootste marathon-competitie wereldwijd. 

Over een paar weken beginnen de voorbereidingen voor het volgende schaatsseizoen met skeeler-, bos- en fietstrainingen georganiseerd door stg Viking. Doe mee als je volgend jaar ook wereldse prestaties wilt laten zien op de ijsbaan.