Omwonenden is niets gevraagd.
Omwonenden is niets gevraagd. Foto: WeesperNieuws

Verwondering over weergave tijdelijke school

WEESP Gelaten druppelen bewoners binnen tijdens de informatieavond over de tijdelijke school. Met norse gezichten wordt er geluisterd naar de opgewekte medewerkers van de gemeente Amsterdam, die belangstellenden uitleg geven over wat er zichtbaar is op de borden die her en der staan opgesteld.

Op de borden zie je lieflijke impressies van een klein schooltje dat is omgeven door groen, bloemetjes en bomen. Een utopie, zo geven meerdere bewoners aan. De boom die groot staat ingetekend is bijvoorbeeld nog een spriet en daar zal niet heel snel verandering in komen. 

Het speciale scherm van kokos dat op de afbeeldingen is ingetekend met geluidwerend effect om het kindergekrijs wat te dempen, heeft op een andere tekening aan de schoolzijde allemaal snoezige houten vogelkastjes hangen. “Daar gaat de demping van het kokosscherm”, merkt een omwonende cynisch op. Daar kun je echter nog wel over meedenken. De gemeente Amsterdam heeft geen participatietraject opgezet vóórdat ze de beslissing nam om de tijdelijke school op deze locatie te plaatsen. ‘Nu houdt de gemeente de schijn van participatie op door belanghebbenden de mogelijkheid te geven om mee te denken over de inrichting van het schoolplein’, zo geven meerdere bezoekers op de informatieavond aan. Dit meedenken kan in de vorm van een vragenlijst. Deze begint met: “Voor de inrichting van het schoolplein zijn verschillende mogelijkheden waarover we graag ook de mening van kinderen horen. Wat is voor hen een fijn schoolplein? En, mag dit plein volgens u ook open zijn na schooltijd en in het weekend? Ook horen we graag wat u vindt van de verkeersoplossing voor het halen en brengen met de fiets of de auto.”

Verkeer

Er is een route bedacht voor het verkeer van en naar de tijdelijke school. Mocht deze verkeersstroom toch teveel druk geven, dan kan deze worden gesplitst.

Lees alles op WeesperNieuws.nl



 

De impressie van de school, waarbij één verdieping niet is ingetekend. De school wordt twee lagen. De grote bomen zijn in werkelijkheid niet aanwezig. Afbeelding: Gemeente Amsterdam