Donderdag 8 januari in de City: de aangrijpende film A long story.
Donderdag 8 januari in de City: de aangrijpende film A long story. Foto:

Cursussen en workshops

Tekenen en schilderen

Maandag 6 januari: Atelier De Ontdekking start met nieuwe teken- en schilderlessen. Juist mensen die denken dat ze er niks van zullen bakken, nodigt hij uit om het vooral eens te komen proberen. Op www.werkplaatsachtergracht.nl staat een overzicht met de mogelijkheden, data en kosten.

Tabletcafé

Maandag 6 januari: De Bibliotheek en Seniorweb verzorgen een 'tabletcafé' in de bieb aan de Oudegracht. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen mensen hier ervaringen, tips en trucs uitwisselen. Er liggen tablets klaar om uit te proberen.

Workshop biodanza

Vrijdag 10 januari: Wie kennis wil maken met biodanza is welkom op de workshop die Marlie Wetemans vrijdag 10 januari verzorgt in het yogacentrum op de Achtergracht. Biodanza is werken aan vitaliteit middels beweging en dans. 19.30 - 21.30 uur / € 15,- inclusief een kop thee na afloop.

Jongeren

Trainspotting

In jeugdcentrum Trainspotting aan de Sportparklaan kunnen jongeren chillen in de woonkamer of meedoen aan activiteiten. Er is een gameroom met een playstation, X-box en Wii. Ook zijn er mogelijkheden voor tafeltennis en tafelvoetbal. Op jongversa.nl staan de openingstijden.

Lezingen en literair

Literatuurkring

Woensdag 8 januari: de Weesper literatuurkring gaat in het nieuwe jaar aan de slag met het boek Hermetisch Zwart van Marguerite Yourcenar. Hoe houd je je als uitzondering, als zoeker naar de waarheid, staande in een maatschappij vol sociale controle en vooroordelen? Op die vraag gaat gespreksleider dr. W.J. Lamfers in met de deelnemers. De literatuurkring is op 8, 15 en 29 januari van 20.00 tot 22.00 in Het Lichthuis. Voor gratis deelname: 411629 of wjlamfers@hetnet.nl.

Lezing Struikelstenen

Woensdag 8 januari: Max van Dorth verzorgt een voordracht over het Joodse leven en de vervolging in Weesp. In Weesp worden de herinneringen aan de verdwenen Joodse gemeenschap levend gehouden met struikelstenen: kleine monumentjes verwerkt in de straatklinkers in het oude stadscentrum. Dit project is een initiatief van Van Dorth. Locatie: Van Houtenkerk, ingang Nieuwstraat 72. 10.00 uur / gratis entree.

Ouderen

Receptie Ouderenbonden

Zaterdag 4 januari: De gezamenlijke ouderenbonden (ANBO, PCOB en KBO) nodigen alle ouderen van Weesp uit om de nieuwjaarsreceptie in De Wintertuin te bezoeken. Er is tevens een kleine tentoonstelling met oude platen en ansichten van Weesp. 14.00 uur / gratis entree.

Rode Kruis Soos

Woensdag 8 januari: Het Rode Kruis verzorgt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 6 januari tussen 18.30 en 19.30 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Koffiemiddag Zonnebloem

Maandag 13 januari: De Zonnebloem houdt maandag 13 januari van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in de Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Sport en spel

Puzzelrit

Zondag 5 januari: autosportvereniging De Vechtstreek houdt zondag 5 januari een puzzelrit met aansluitend een nieuwjaarsbijeenkomst. Start om 12.30 uur, start en finish bij de Adelaar aan de Papelaan. Op pagina 16/17 alles over de Nacht van Weesp 2014!

Theater, muziek en film

Short Term 12

Donderdag 2 januari: In de City draait de film Short Term 12. Over een Amerikaans opvanghuis, de tijdelijke bewoners en vooral over verzorgster Grace. Zij is begin twintig, ontzettend betrokken en nog nauwelijks over haar eigen problemen heen. 20.30 uur / € 8,-. Kaarten reserveren via wesopa.nl.

Ojee, Papadag!

Zaterdag 4 januari: Onno Innemée staat in de City met de voorstelling: Ojee, Papadag! Het komische stuk gaat over het leven van een jonge vader, bij wie de wekelijkse Papadag ontaardt in een complete chaos. 20.30 uur / €17,50. Reserveren via wesopa.nl. De klucht Ojee, Papadag! is geschreven door Weesper Erik Jobben.

Dikke Jas Concert

Dinsdag 7 januari: Christiaan de Jong verzorgt een Dikke Jas Concert in de Van Houtenkerk aan de Herengracht. Mensen kunnen zich aan zijn gitaarmuziek opwarmen na een bezoek aan de weekmarkt of genieten van een zelf meegebrachte lunch. Gratis entree. Aanvang: 12.15 uur.

Samen zingen

Woensdag 8 januari: Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in Hotel Het Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

A Long Story

Donderdag 8 januari: In de City draait de film A Long Story. Als een Roemeense klusjesman aan Ward vraagt waarom hij geen vrouw en kinderen heeft, antwoordt hij: 'Dat is een lang verhaal.' Zijn naar binnen geslagen verdriet belet hem hierover te praten. Dan verongelukt de klusjesman en besluit Ward diens zoontje Mihai terug naar zijn moeder in Roemenië te rijden. 20.30 uur / € 8,-. Reserveren via Wesopa.nl.

The voice of Brazil

Zaterdag 11 januari: De Braziliaanse zangeres Ceumar heeft volgens de City of Wesopa een prachtige fluweelzachte stem, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op haar publiek. 20.30 uur / €15,-. Reserveren via Wesopa.nl.

Sara op Zondag

Zondag 12 januari: Sara Kroos zendt vanuit de City haar radioprogramma Sara op Zondag uit. Met livemuziek en gasten uit de kleinkunstwereld. 20.00 - 22.00 uur / gratis entree. Publiek dient zich vooraf aan te melden op bijwonen.vara.nl.

Cityquiz

Woensdag 15 januari: Pubquizzen in de City. Met vragen over onder meer geschiedenis, sport, kunst, film en taal. Meedoen kan met een team van maximaal vijf personen. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl. 20.30 uur / € 10,- per team. Voor publiek gratis entree.

Zorg en welzijn

Alzheimer café

Donderdag 2 januari: het Alzheimer café start het nieuwe jaar feestelijk. Eerst wordt het glas geheven en vervolgens wordt er een film vertoond. Locatie: Hotel Het Hart van Weesp. 19.30 - 21.30 uur / toegang en koffie gratis.

Overig

Nieuwjaarsreceptie

Dinsdag 7 januari: Het stadsbestuur van de gemeente Weesp nodigt alle inwoners uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Die wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden in de burgerzaal van het stadhuis aan de Nieuwstraat.

Zaterdag 11 januari: Ceumar vult de City met Braziliaanse klanken.