De Kindertriatlon wordt steeds populairder.
De Kindertriatlon wordt steeds populairder. Foto: Ruth van Kessel

Kindertriatlon voortaan op laatste zondag zomervakantie

WEESP - De organisatie van de Kindertriatlon heeft besloten de kindereditie van het evenement los te koppelen van de WeesperNieuws Triatlon. De Kindertriatlon wordt voortaan op een andere dag gehouden: de laatste dag van de zomervakantie. Dat geeft zowel de organisatie en de vrijwilligers als de deelnemers en hun ouders meer lucht.

door Marieke van Veen

Wat zeven jaar geleden begon met wat buurtkinderen die voorafgaand aan de Weesper Kwart hun eigen wedstrijdje hielden in en rond de Vest, is uitgegroeid tot een volwaardig sportevenement. Hierdoor is de Kindertriatlon door de jaren heen steeds meer in de knel geraakt met zijn 'grote broer'.

De wedstrijden op verschillende dagen houden, biedt volop voordelen. Een greep: de Kindertriatlon kan een uur later beginnen zodat er op de ochtend zelf meer tijd is voor de voorbereidingen. Na afloop kan er direct worden opgeruimd, omdat niemand bij de Kwart hoeft te kijken én vrijwilligers van de kindereditie kunnen voortaan eventueel zelf meedoen aan de WeesperNieuws Triatlon. Daar komt bij dat de meeste Weesper gezinnen de laatste zondag van de zomervakantie wel weer terug zijn van vakantie maar de sportcompetitie nog niet is begonnen, zodat er veel kinderen mee kunnen doen. En de Kindertriatlon is natuurlijk ook een leuke afsluiter van de zomervakantie.

Mocht de WeesperNieuws Triatlon toevallig ook een keer op de laatste zondag van de zomervakantie vallen, dan wijkt de Kindertriatlon uit naar de zaterdag ervoor.

De Kindertriatlon wordt dit jaar gehouden op zondag 17 augustus 2014. De 25e editie van de WeesperNieuws Triatlon staat gepland voor zondag 7 september 2014. Inschrijven voor de Kindertriatlon kan sinds gisteren via kindertriatlon.com. De inschrijving voor de Weesper Kwart start 24 januari 2014 om 19.00 uur. Dat kan via weespertriatlon.nl.

Verplaatsing datum biedt voordelen voor iedereen 

De Kindertriatlon wordt gehouden in en rond de Vest en bestaat uit honderd meter zwemmen, achthonderd meter fietsen en achthonderd meter hardlopen. Vorig jaar deden er maar liefst 132 kinderen mee. Winnaar bij de jongens was de 13-jarige Job van Wijk uit Nederhorst in een tijd van 8:38. Bij de meisjes was de 11-jarige Anna Morsink de beste met 9:20. Leuk is dat de deelnemers van de Kindertriatlon inmiddels beginnen door te stromen naar de WeesperNieuws Triatlon. Zo volbracht Pim Beenken vorig jaar voor het eerst de Weesper Kwart, na vijf keer te hebben meegedaan aan de kindervariant.