Op zoek naar parkeerplek

WEESP - De gemeente onderzoekt of er op korte termijn nieuwe parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd rond het centrum van Weesp. Er zijn zeven locaties in beeld. Als het niet lukt om op minstens één van deze plekken parkeerplaatsen te maken, gaat de voorgestelde uitbreiding van de betaaldparkeerzone niet door.

Die opdracht heeft de gemeenteraad zichzelf gegeven. Het is verwoord in een amendement (aanpassing) van het besluit over een nieuw parkeerplan, eind vorig jaar. De gedachte hierachter is dat het oplossen van het parkeerprobleem niet alleen kan worden bereikt door vergunningen uit te geven en in dertig straten van de binnenstad betaald parkeren in te voeren, waarover al eerder is bericht.

Het vinden van geschikte en wenselijke parkeerterreinen is een lastige opgave. Er wordt op zeven locaties gekeken naar eventuele mogelijkheden en nadelen. Ze liggen op loopafstand, zodat ze interessant zijn voor bezoekers van het winkelgebied. Het zijn de voormalige waterinlaat van Duphar tussen de Visserlaan en Oversingel, naast de entree van Abbott aan de Van Houtenlaan, het kale terrein aan de Nijverheidslaan, bij Radio Weesp aan de Aetsveldselaan, het 'evenemententerrein' bij het Molenpad, de Irenelaan, waar tot voor kort het monument stond en het perceel waar tot voor kort de sportzaal stond. Deze opties aan de Irenelaan liggen naast elkaar, maar worden als twee locaties geteld. Waar precies op wordt gelet en wanneer het onderzoek klaar moet zijn is onbekend. Opvallend is de 'ontbindende voorwaarde' die de raad stelde in het door de WSP ingediende en breed gesteunde amendement: minimaal één optie dient gerealiseerd te worden voordat de uitbreiding van het betaald parkeren wordt gerealiseerd. De huidige gemeenteraad legt daarmee strengere spelregels op waarmee de nieuwe gemeenteraad na de verkiezingen tot een nieuw parkeerplan moet zien te komen.