Marloes Kratz opent op 19 januari haar sportschool For Better Shape in Weesp.
Marloes Kratz opent op 19 januari haar sportschool For Better Shape in Weesp. Foto: Diederik Kratz

Niet zomaar een sportschool

WEESP - Wat anderhalf jaar geleden begon met op de bonnefooi kettlebellen op de Ossenmarkt, resulteert op 19 januari in de opening van sportschool For Better Shape.

"We zien ons niet als zomaar een sportschool, maar we zien ons als een kenniscentrum over alles wat met gezondheid, training, hormonen, blessures en fysieke verbetering of prestatie te maken heeft. Geschikt voor beginnende sporters en ook voor topatleten", zegt oprichtster Marloes Kratz.

For Better Schape is onderdeel van sportvereniging WVGV. Volgens Marloes een logisch gevolg van het kettlebellsucces en de wachtlijsten voor haar personal training. Persoonlijke begeleiding staat centraal. "Ons motto is: iedereen is bij ons de beste. Door het delen van kennis met onze sporters leren zij zelf hun lichaam kennen en betere keuzes maken. We beginnen altijd met het bepalen van eventuele hormonale disbalans. Iedereen is anders, dus ook iedereen krijgt ander advies en bijsturing", zegt Marloes.

Samenwerking
For Better Shape is dus niet alleen aan gewichten trekken en meters maken op de loopband. Zo is een aantal deelnemers begonnen met een detoxprogramma, gericht op het optimaliseren van de spijsvertering. En van het een kwam het ander: groentezaak Henny de Bruijn maakt de detoxpakketten. "Voor iedere deelnemer een kant-en-klaar groente- en fruitpakket, alles netjes voorgesneden. Voor Henny is de extra klandizie fijn, voor ons is het prettig dat alles goed geregeld is. Daarnaast hebben we vergevorderde plannen om bij Bijvoet Sport in het voorjaar een ladies night te organiseren. Bijvoet heeft al vaker goed ingespeeld op onze behoefte, bijvoorbeeld door tijdens alle voorbereidingen voor Mud Masters de juiste uitrusting voor de deelnemers aan te bieden", aldus Marloes, die het prettig vindt op deze manier met andere Weesper ondernemers te kunnen samenwerken.

Open huis
Komende zondag om 14.00 uur is de officiƫle opening van For Better Shape. Daarna is er tot 18.00 uur open huis, waarbij belangstellenden kunnen komen kijken en van de trainers kunnen horen wat er mogelijk is. Dat alles in het gebouw van WVGV, Papelaan 126B (tegenover FC Weesp).