Simon Molenaar bedankt de organisatie bij de prijsuitreiking.
Simon Molenaar bedankt de organisatie bij de prijsuitreiking. Foto: Peter Visser

Jeugd FC Weesp zaalvoetbalt tussen de top

WEESP - De D1-pupillen van FC Weesp (onder de 13 jaar) hebben afgelopen weekeind deelgenomen aan een aansprekend internationaal toernooi nabij München. Sportief viel er weinig eer te behalen, maar voor de spelers was het een mooie ervaring.

Met de contacten van FC Weep zit het wel goed, want de Weespers mochten aantreden in hetzelfde toernooi waar ook jeugdteams van Europese topploegen als Bayern München, Slavia Praag en Schalke 04 aantraden.

FC Weesp verloor op de eerste toernooidag van Mainz en Maribor, speelde gelijk tegen amateurclub Unterstadion en won van amateurclub Ehingen Sud. Op de tweede speeldag moest ruim gewonnen worden van Slavia Praag om de tweede ronde te bereiken, maar FC Weesp verloor met 3-2. Wat restte waren de complimenten voor het goede spel tegen vooral de Tjechische leeftijdsgenoten. "De jongens kunnen zeer tevreden terugkijken, de spelers hebben een geweldige ervaring gehad die ze de rest van hun leven nog zullen onthouden, spelen tegen de grootste clubs van Europa op je 11e/12e jaar, wie kan dat zeggen?", meldt D-juniorenhoofdtrainer Peter Vissers. FC Weesp is voor volgend jaar opnieuw uitgenodigd voor dit toernooi.