Het Diner met Daan Schuurmans draait donderdag 24 januari in de City.
Het Diner met Daan Schuurmans draait donderdag 24 januari in de City. Foto:

Cursussen en workshops

Cursus Windows 8

Vrijdag 17 januari: Seniorweb Weesp start met een cursus Windows 8. In zes lessen, steeds op vrijdag om 9.30 uur, komen onder uiteenlopende programma's, e-mail en internet en persoonlijke instellingen aan de orde. De cursus kost 70 euro. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar in De Bibliotheek, waar de cursus wordt gegeven.

Portrettekenen

Woensdag 22 januari: Atelier de Ontdekking start met een nieuwe, korte cursus portrettekenen. De zes lessen worden gegeven in Werkplaats Achtergracht. Voor zowel beginners als gevorderden. Deelnemers kunnen kiezen voor de ochtend- of middaggroep. Voor deelname bel 06 - 12 964 344.

Haarvlechtworkshop

Zaterdag 25 januari: moeders die graag willen leren hoe ze het haar van hun dochter mooi kunnen (in)vlechten, zijn welkom op de vlechtworkshop van Selina. Om 14.30 uur in Aetsveld. € 12,50 per duo (deelnemer en dochter/model), dat is inclusief koffie/limonade en wat lekkers, een naslagwerkje voor thuis en een presentje voor het model. Opgeven: hairstyleselina.nl.

Evenementen

Weesper B2B-dagen

Woensdag 22 en donderdag 23 januari: De Weesper B2B-dagen zijn terug van weggeweest. Deze netwerkbeurs op de Pampuslaan is voor grote en kleine Weesper bedrijven en zelfstandige ondernemers met als doel meer business uit Weesp te halen. Locatie: Pampuslaan. Toegang gratis. Informatie voor deelname via stand of zzp-tafel bij myrna@entermedia.nl

Exposities

Expositie Lichthuis

Tot eind februari: In het Lichthuis aan het Waagplein zijn tot eind februari foto's te zien van Marry Geense. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Frits Njio in De Bibliotheek

Vrijdag 17 januari tot en met half maart: in De Bibliotheek zijn schilderijen van Frits Njio te zien. Het betreft een selectie van recente werken. Njio zet op in acryl en gaat daarna verder met olieverf. De laatste jaren is zijn werk steeds meer abstract geworden.

Jongeren

Trainspotting

Doorlopend: in jeugdcentrum Trainspotting aan de Sportparklaan kunnen jongeren chillen in de woonkamer of meedoen aan activiteiten. Er is een gameroom met een Playstation, X-box en Wii. Ook is er tafeltennis en tafelvoetbal. Op jongversa.nl staan de openingstijden.

Weesp Erbij

Zaterdag 18 januari: De City is exclusief geopend voor jongeren. Zij verzorgen de line-up, geven optredens en vormen het publiek. Weesp Erbij heten deze jeugdavonden. Vanaf 19.30 uur, gratis entree.

Kinderen

Een kleine held

Woensdag 22 januari: Hans Schoen staat in de City met de jeugdvoorstelling Een Kleine Held. Het stuk gaat over een kleine krab die ervan droomt een held te worden. Aanvang: 15.00 uur. Geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Een kaartje kost € 7,-. Reserveren via wesopa.nl.

Ouderen

Rode Kruis Soos

Woensdag 22 januari: het Rode Kruis houdt woensdag 22 januari een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 20 januari tussen 18.30 en 19.30 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Sport en spel

Cityquiz

Woensdag 15 januari: in de City is er weer een pubquiz met vragen over sport, geschiedenis, film, muziek en meer. Aanvang: 20.30 uur. Voor publiek gratis entree.

Klaverjassen FC Weesp

Vrijdag 17 januari: wie het leuk vindt om een kaartje te leggen, is welkom op de open klaverjasavond van FC Weesp. Deelnemen kost € 2,50. Inschrijven kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur. Het klaverjassen begint om 20.00 uur.

Open dag For Better Shape

Zondag 19 januari: For Better Shape opent een eigen locatie. In het clubhuis van WVGV aan de Papelaan 126B is een kenniscentrum ingericht waar sporters terecht kunnen voor informatie over gezondheid, training, hormonen, blessures en verbetering van prestaties. Zaterdag 19 januari is er open huis van 14.00 tot 18.00 uur.

Theater, muziek en film

Film: Blackbird

Donderdag 16 januari: in de City draait de bekroonde Canadese film Blackbird over het pispaaltje van de klas. Deze jongen plaatst op internet een fantasie waarin hij wraak neemt op zijn schoolgenoten. Dat levert hem jeugddetentie op. 20.30 uur / € 8,-.

Concert in De Hogeweyk

Donderdag 16 januari: Duo Spinoza, bestaande uit violist Samuel Tamarit Otero en violist Nick Scholten, verzorgt een gevarieerd klassiek concert in De Hogeweyk. Ook buitengasten zijn welkom om te komen kijken en luisteren. Het concert begint om 19.00 uur en duurt zestig minuten zonder pauze. Gratis entree voor bewoners, aan buitengasten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Blind Date

Vrijdag 17 januari: Toneelgroep Suburbia speelt Blind Date, een toneelbewerking van de gelijknamige speelfilm van Theo van Gogh. Een echtpaar verliest hun dochter na een auto-ongeluk dat ze zelf veroorzaakt hebben. In een wanhopige poging nog iets te redden van hun liefde organiseren ze 'blind dates', waarbij ze steeds een andere identiteit aannemen. 20.30 uur / € 19,50. Kaarten reserveren via wesopa.nl.

Prinsenbal

Zaterdag 18 januari: De Weesper Moppen vieren zaterdag het Prinsenbal in de feestzaal van Hotel Hart van Weesp. Dansen kan op de muziek van liveband Keet. 20.30 uur / € 10,-. Leden gratis entree. Legitimatie verplicht.

Samen zingen

Woensdag 22 januari: wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Het Diner

Donderdag 23 januari: in de City of Wesopa is de film Het Diner te zien, een verfilming van het gelijknamige boek van Herman Koch. Het verhaal is een humoristische en donkere zedenschets van de moderne tijd. 20.30 uur / € 8,-. Reserveren via wesopa.nl.

Jan Rot

Zaterdag 24 januari: De City of Wesopa heeft Jan Rot geboekt. De zanger zingt twee uur lang nummer 1-hits. Van Vous permettez monsieur en Hair tot knallers van The Police en Bruce Springsteen, alles in het Nederlands. 20.30 uur / € 15,-. Reserveren via wesopa.nl.

Open Podium Zone 1380

Zaterdag 25 januari: Open Podium voor leerlingen van Zone 1380. Vanaf 20.30 uur in Theaterpand Weesp aan de Herengracht. Entree gratis. Publiek kan een plaats reserveren door een mailtje te sturen naar publiek@zone1380.nl.

Vrouwen

Vrouwen van Weesp

Donderdag 23 januari: De Vrouwen van Weesp houden een avond over de lokale politiek. Aan bod komen de politieke partijen in Weesp en hun visie op participatie en integratie. Om 19.30 uur in gebouw Papelaan 99.

Zorg en welzijn

Collectanten gezocht

Zondag 26 januari t/m zaterdag 1 februari: De Hersenstichting gaat eind januari ook in Weesp langs de deuren. De organisatie zoekt Weespers die willen helpen. Deelnemers kunnen zelf straten en tijden aandragen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Rolf Zwart: 06 - 21 523 553 of rda.zwart@xs4all.nl.

In De Bibliotheek zijn vanaf deze week schilderijen van Frits Njio te zien.