Oberon vocht en pakte de punten.
Oberon vocht en pakte de punten. Foto: Yannick uit den Boogaard

Oberon dendert door

WEESP - Met een zege op één van de voornaamste concurrenten denderen de volleybalsters van Oberon maar door aan kop. De Weespers hervatten waar ze voor het kerstreces aan begonnen waren: punten pakken. Tegenstander Armixtos werd met 4-0 aan de kant gezet. De Weespers toonden vooral veel vechtlust.

Oberon kreeg de punten vlak voor het weekend niet bepaald cadeau. De Weespers moesten vechten voor elk punt, de tegenstander zorgde nog voor problemen. Toch kon Oberon wel al meteen de eerste set pakken met 25-20. Daarna zette de ploeg met 25-19 meteen door en werd de voorsprong verdubbeld. Ondanks de tegenstand lukte het Oberon vervolgens om de zege te pakken. De Weespers beklonken een goed duel door met 25-23 de zege zeker te stellen. Vervolgens werd de score compleet gemaakt door ook de laatste set met 25-19 te winnen.

Volleyballers houden koers
De achterstand op de koploper bedraagt ondertussen al heel wat punten, maar de volleyballers van Oberon houden koers op de tweede plaats. Vlak voor het weekend werd er wederom gewonnen door de Weespers: het veel lager geklasseerde Armixtos werd met 3-1 aan de kant gezet.

Ondanks dat Oberon een stuk beter presteert dan de tegenstander, had het volop problemen. Sterker nog: de eerste set werd zelfs verloren door de Weespers. Armixtos startte een stuk scherper en pakte met 19-25 een voorsprong. Daarna werd Oberon wakker en kwam de ploeg op stoom en werd de schade snel gerepareerd. Oberon kwam terug door de tweede set met 25-19 te pakken. Na de tweede set bleek dat de Weespers een stuk sterker waren dan de tegenstander. Oberon kwam op voorsprong door met 25-11 de derde set te pakken. Daarna kon de ploeg ook de zege naar het team toetrekken door met 25-19 de laatste set te winnen.

Komend weekend staat de Weespers weer een concurrent te wachten: VV Amsterdam. De Amsterdammers staan op 4 punten achterstand van de Weespers, maar hebben een duel meer gespeeld.