FC Weesp kon geen potten breken.
FC Weesp kon geen potten breken. Foto: Yannick uit den Boogaard

FC Weesp moet wakker worden

WEESP - Veel fouten en amper kansen. FC Weesp heeft zondag een kansloze nederlaag geleden tegen het stugge Legmeervogels. De Weespers bleken nog te slapen en werden met 0-4 van de mat geveegd door de tegenstander.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp moest nog wakker worden. Dat bleek al snel toen Legmeervogels meteen op een voorsprong kon komen. Wat foutjes van FC Weesp resulteerden in meer kansen voor Legmeervogels. De scherpte ontbrak aan de kant van FC Weesp en dat zorgde ervoor dat Legmeervogels heer en meester was.

Na de rust probeerde FC Weesp de schade te herstellen en probeerde het nog meer druk naar voren te zetten. Heel even leek FC Weesp ook wat kansen te creƫren, maar na een uur kon Legmeervogels de voorsprong verdubbelen. Dat bleek de genadeklap voor FC Weesp. Legmeervogels kon vervolgens nog twee keer scoren en troefde FC Weesp vervolgens op alle fronten af.

"We hebben vandaag echt een les geleerd", concludeerde FC Weesp-coach Karel Knaap na afloop. "Het was wel een duel om snel te vergeten. We hebben echt gefaald. We stonden te slapen. Dat moet gewoon beter. We moeten er nu hard aan werken de komende weken, want zo'n nederlaag komt hard aan."

Zaterdagelftal komt tekort
Het ontbreken van enkele meer ervaren spelers tegen een sterk team heeft FC Weesp zaterdag de kop gekost tegen TOV. De Weespers konden voor rust nog goed meedoen, maar verloren wel met 1-3.

FC Weesp startte goed en kon ook al snel op voorsprong komen. Daarmee beloonde de ploeg het goede spel. FC Weesp was voor rust erg sterk en kreeg al snel meer kansen op doelpunten. Deze bleven echter onbenut. Dat kwam FC Weesp na rust duur te staan.

Na rust kwam TOV meteen terug en werd de tegenstander met de seconde beter. TOV speelde meer ervaren dan FC Weesp en zette na rust veel meer druk. FC Weesp kon het nog even oppakken, maar na de tweede tegengoal was het spel gespeeld. TOV was sterker en pakte een terechte zege tegen de Weesper ploeg.