FC Weesp teleurgesteld met punt

WEESP - Slechts een punt en dat voelde zondag als een nederlaag voor FC Weesp. De goed spelende Weespers stapten tegen concurrent Roda '23 met 2-2 van het veld, hoewel het spel recht gaf op een zege.

FC Weesp startte erg goed. Vooral het veldspel van de Weespers was erg sterk en aanvallend zette FC Weesp meteen de toon. Dat leverde de Weespers ook meteen een doelpunt op toen Marcin Kmiecik de bal tegen de touwen kon werken. De goal bleek echter geen opmaat voor meer treffers. De Weespers probeerden het wel, maar faalden echter in het afronden van de vele kansen. Dat zorgde ervoor dat Roda '23 weer hoop kreeg. Sterker nog: vlak voor rust kon de tegenstander helemaal terugkomen. FC Weesp probeerde het na rust weer op te pakken, maar kwam al snel op achterstand te staan. Daarna zette de ploeg alles op alles om terug te komen. Dat deed het team met verve. Weesper Jasper Spanjerberg kon FC Weesp op 2-2 zetten en zag vervolgens dat zijn ploeggenoten volop kansen kregen om alsnog de zege te pakken.

"Het voelt echt als een enorme domper", concludeerde FC Weesp-coach Karel Knaap na afloop. "We hadden recht op veel meer. We hebben goed gespeeld, veel beter dan een week geleden. Jammer dat we dat slechts met één punt beloond zien worden."

Zaterdagelftal pakt knap punt
Vooral door een goede eerste helft heeft het zaterdagelftal van FC Weesp deze week goede zaken gedaan door een punt te pakken tegen het veel sterker geachte FC Almere: 2-2. Het punt was van grote waarde op weg naar klassebehoud. FC Weesp staat nog negende.

Het gehavende FC Weesp startte voortvarend en kreeg meteen al kansen. Aanval na aanval golfde naar de goal van de tegenstander. Halverwege de eerste helft kwam FC Weesp op voorsprong, met dank aan de doelman van FC Almere. De keeper faalde en zag Suleyman Akkan de bal zonder problemen tegen de touwen werken. FC Almere herpakte zich echter goed en kon nog voor de rust met een prachtgoal terugkomen. Na de rust was FC Almere de betere ploeg en kon FC Weesp slechts mondjesmaat nog voor gevaar zorgen. FC Almere zette druk en kwam na rust ook op voorsprong. De tegengoal van de Almeerders betekende dat FC Weesp alles op alles moest zetten om nog een goed resultaat te kunnen boeken. Door weer een blunder van de FC Almere-doelman kwam er toch nog 2-2 op het scorebord. De goal kwam op naam van Kobus den Uyl.

Nederlaag voetbalsters
Een valse start voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weespers leden een vervelende 3-2 nederlaag tegen Odijk.

Bij FC Weesp zat alles tegen. De tegenstander was nauwelijks beter, maar had het geluk dat FC Weesp meer aan andere zaken dacht. De tegenstander was meer gefocust en pakte de punten.