We Have vecht en dat wordt beloond.
We Have vecht en dat wordt beloond. Foto: Yannick uit den Boogaard

We Have vechtend naar punten

WEESP - Loon naar werken afgelopen weekend voor de handbalsters van We Have. De Weespers verrasten met een zege op koploper US: 22-20. Daarmee gaf de ploeg, knap behorend tot de top van de klasse, een dreun aan een van de voornaamste concurrenten.

door Sjoerd Stoop

We Have startte wat afwachtend. US, dat er voor gaat om te promoveren naar de hoofdklasse, maakte vanaf de start van het duel het spel en kwam al snel op voorsprong. Echt groot werd de marge niet. We Have speelde goed genoeg om de Amsterdamse tegenstander tegen te houden en de marge krap te houden. We Have kon steeds aanklampen en stond na de eerste helft slechts één doelpunt achter.
Na de rust knokten de Weespers hard door, al bleef de achterstand lang op het scorebord staan. De laatste fase van het duel kantelde er echter wat. We Have nam het duel plots over en zette het met veel zenuwen spelende US knap aan de kant.

"Het voelt erg goed om twee punten te pakken tegen de koploper. We hebben gevochten als leeuwen vandaag", concludeerde speelster Samantha Meijer na afloop van het enerverende duel. "Je merkt goed dat de koplopers onder druk staan. Zelf komen we als debutant net om de hoek kijken en hoeven we geen zeges te boeken. Omdat we zonder druk spelen, spelen we goed en pakken we wel de punten. Dat doet ons erg goed. We gaan er nu voor om deze zege weer een vervolg te geven."
Handballers doen goede zaken
Met een doordeweekse zege hebben de handballers van We Have goede zaken gedaan. De Weespers wonnen woensdag met 28-18 van TOB en doen daarmee goed mee aan kop van de poule.

We Have en TOB waren vooral voor rust aan elkaar gewaagd. Toch kwamen de Weespers op voorsprong en leek de ploeg al snel net even wat beter. Vooral doordat de achterhoede goed stond te spelen, had We Have amper gevaar te duchten en kon het vooral aan aanvallen denken. Het spel van na rust gaf echter de doorslag. Toen zakte de tegenstander wat terug en dat straften de Weespers goed af. De voorsprong van de ploeg werd steeds groter. Er werd vooral als hecht team gespeeld en dat leverde de ploeg een positief resultaat op.