Burgemeester Marleen de Pater en Ron Bot.
Burgemeester Marleen de Pater en Ron Bot. Foto: Christian Pfeiffer

Muider horeca slaat handen ineen met kortingspas

MUIDEN - Muiders en Muiderbergers kunnen de komende maanden met korting eten bij alle restaurants en cafés in Muiden en Muiderberg. Een unieke samenwerking van de horeca.

Deze week worden bij alle huishoudens in de gemeente Muiden speciale kortingspassen bezorgd. Daarmee krijgen de inwoners onbeperkt 10% korting op lunch en diner in alle restaurants van de gemeente. "Uit eten moet een feestje zijn", zo vertelt initiatiefnemer Ron Bot van strandpaviljoen De Zeemeeuw in Muiderberg. Hij bedacht het concept anderhalve week geleden.

"Ik bedacht het op een avond. Daarna ben ik het meteen gaan doen. Meteen alle collega's opgebeld, een voorstel gemaakt, de reacties verwerkt en het resultaat is nu daar", zo vertelt een duidelijk trotse Bot. "In deze tijd moeten we elkaar steunen. Het heeft geen zin om met schuine ogen naar de buren te kijken. Daar wordt niemand beter van. We hebben met z'n allen mooie restaurants hier en het is goed om alle inwoners eens bij ons uit te nodigen."

Bijzonder is dat de pas onbeperkt mag worden ingezet tot eind maart. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo mag de pas alleen gebruikt worden voor lunch en diner en moet er per persoon minimaal één gerecht van de menukaart worden besteld.

Wie de pas wil gebruiken met meer dan 20 personen moet even in overleg met de restauranthouder. Alle horeca in Muiden doet mee: De Doelen, Het Rechthuys, Gieling, 't Lagerhuys, Fort H, Graaf Floris V, Della Nonna, Ome Ko, Tante Anna en de Zeemeeuw. De pas is per 1 februari geldig.
Ron Bot overhandigde maandag het eerste exemplaar van de pas aan burgemeester Marleen de Pater. Die is trots op het initiatief en roemt de snelheid waarmee dit tot stand is gekomen. "Dit moet de goodwill toch wel ten goede komen. We zijn hier erg blij mee."

Zo'n 18 ambtenaren bij de gemeente Muiden hadden nog een extra mazzeltje. Als cadeautje gaf Ron Bot 18 exemplaren van de pas aan het college. "Het is bij ons goed gebruik dat alle collegeleden hun geschenken intern verloten onder de ambtenaren. Dat zeggen we er ook altijd bij als we een cadeau aannemen", zo vertelt De Pater.

Normaal gesproken gebeurt dat pas aan het eind van het jaar. Maar omdat de passen maar tot eind maart geldig zijn, worden ze de komende weken al verloot aan de ambtenaren die er nog geen een thuis hebben gehad. Initiatiefnemer Ron Bot wacht ondertussen de reacties af. Voor het eerst is 'zijn Zeemeeuw' deze winter open.Tot nu toe bevalt dat goed.