FC Weesp probeerde van alles, maar kreeg steed nul op het rekest.
FC Weesp probeerde van alles, maar kreeg steed nul op het rekest. Foto: Yannick uit den Boogaard

FC Weesp kwakkelt

WEESP - Waar de vorm vlak voor het kerstreces steeds beter leek te worden, heeft FC Weesp een forse pas op de plaats gemaakt de laatste weken. Afgelopen weekend was er wederom geen zege voor het kwakkelende FC Weesp. De Weespers pakten slechts een punt tegen concurrent VVZA: 1-1.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp probeerde van alles tegen het terugzakkende VVZA en was ook het grootste gedeelte van het duel de betere, maar toch maakten de Weespers te veel fouten. Als FC Weesp al voor gevaar kon zorgen, dan was de laatste pass steeds onscherp of maakten de spelers de verkeerde keuze. Een probleem dat de laatste weken zo vaak speelt voor FC Weesp en waardoor de Weespers nauwelijks punten pakken. Ook nu kreeg FC Weesp weer een dreun te verwerken. Vooral doordat het zelf vergat te scoren, gaf FC Weesp de tegenstander kansen. Vlak voor rust leverde dat ook een voorsprong voor VVZA op.

Na rust opende FC Weesp de jacht op een tegentreffer en zette de ploeg al snel meer druk. Maar weer maakten de Weespers te veel fouten. Ook toen de tegenstander met negen man kwam te staan, na twee domme rode kaarten, was FC Weesp lang zoekende. Vlak voor de slotfase kwam er toch een Weesper treffer, al hadden de Weespers daarmee geluk. Na een klutsbal kon FC Weesp-aanvaller Marcin Kmiecik de bal toch nog achter de VVZA-keeper werken. FC Weesp had daarna kans op meer, maar het ontbrak aan slagkracht.
"We zoeken nog naar vorm", concludeerde FC Weesp-coach Karel Knaap na afloop. "We moeten echt beter gaan voetballen. We verspelen veel te veel punten en dat kan ons duur komen te staan. We moeten nu heel hard gaan werken."

Nederlaag voetbalsters
Veel vechtlust, maar totaal geen slagkracht zondag voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weesper vrouwen verloren met 0-2 van Hoogland.

FC Weesp verloor veel duels en verspeelde veel tweede ballen. Daar kwam nog eens bovenop dat de ploeg veel pech had. Hoogland kon daardoor toeslaan en de punten pakken. "We hebben het geen moment echt afgedwongen", concludeerde de coach.