De Weespers pakten de zege.
De Weespers pakten de zege. Foto: Yannick uit den Boogaard

Knappe zege waterpoloërs

WEESP - Hard knokken heeft de Weesper waterpoloërs zondag knap een punt opgeleverd tegen streekgenoot De Otters. De Weespers deden goede zaken door de sterke Bussumers met 7-5 aan de kant te zetten. "En daarmee doen we nog goed mee aan kop", besefte speler Rob Mooijman na afloop van het duel.

De Weespers en de Bussumers maakten er al snel een spannend duel van. Van seconde tot seconde werd er gevochten voor elke bal. De Weespers kregen al snel goede kansen en pakten zelfs een voorsprong, maar zagen de tegenstander halvewege het duel toch weer terugkomen.

Dat de Weespers het duel toch wonnen was vooral te danken aan een erg sterke slotfase van de ploeg. De Weesper keeper Steff Overmars kon tot 3 keer toe een 5-meter tegenhouden en dat gaf de ploeg weer de steun om verder te knokken. Dat lukte de ploeg ook. De slotfase leverde de Weesper ploeg de volle punten op; de Bussumers hadden toen geen antwoord meer op het spel van hun tegenstander.
Programma
Volgende week kunnen de Weespers de volgende stap zetten. Dan wacht concurrent en nummer twee De Snippen. De concurrent heeft evenveel punten als de Weespers, maar heeft nog een duel tegoed. Datzelfde geldt voor de koploper. De nummer één heeft ook evenveel punten, maar nog twee duels tegoed ten opzichte van de Weespers.


Weesper turn-succes

WEESP - Succes voor de turners van WVGV afgelopen weekend. Weespse Alana de Wit pakte knap een gouden plak.

Ook andere deelnemers waren succesvol: Amber de Jager en Lizzie van Dijkhuizen pakten brons. Anne van Reenen en Niki Rijst kregen voor hun vierde plaats ook ere-metaal omgehangen.

De andere WVGV turnsters kregen genoeg punten om door te mogen gaan naar de volgende wedstrijd.