Servetjes op de grond bij feestjes op zijn Grieks bij Niki.
Servetjes op de grond bij feestjes op zijn Grieks bij Niki. Foto: Herman Hermsen

Niki viert feest met livemuziek en Griekse tapas

WEESP - Met livemuziek van de Griekse band Soerta Ferta op 14 februari en vanaf vandaag twee uur onbeperkt tapas eten gedurende de hele maand februari voor € 13,50, viert Grieks restaurant Niki haar tweejarig bestaan aan de Hoogstraat.

Gastvrij, gezellig en vriendelijk, zo omschrijven eigenaars Koula en Fortis Apotas, Wasili Chatelos en Franco Apotas de sfeer van hun restaurant Niki aan de Hoogstraat. Na twee jaar hard werken zijn de uitbaters trots op hun taveerne. Koula: "Natuurlijk was het voor de gasten die voorheen al zeventien jaar bij onze voorganger Plaka over de vloer kwamen wel even wennen. Wij doen het op onze manier en we zijn blij dat onze keuken en gastvrijheid worden gewaardeerd. We nemen de complimenten graag in ontvangst en we zijn er trots op dat gasten uit Weesp, maar ook uit Diemen, Muiden en Muiderberg steeds weer opnieuw graag bij ons komen eten." Niki is het derde restaurant van de Griekse familie met hun roots op Samothraki, een eiland in de Egeïsche zee. "Dat verklaart misschien onze voorliefde voor een locatie aan het water: in Utrecht aan de Oudegracht, in Huizen aan de Zomerkade en hier in Weesp aan de Hoogstraat.
Buiten de menukaart met overwegend traditionele Griekse gerechten biedt Niki elke week wisselende gerechten aan. Hierin volgen ze de seizoenen. "Heb je wel eens wild op zijn Grieks geproefd?", lacht Koula. Ook nieuw zijn de Griekse tapas, die vanaf vandaag de hele maand februari voor € 13,50, twee uur lang, onbeperkt genuttigd mogen worden. Wasili: "De tapas zijn erg populair, daarom vinden we het leuk om deze in onze feestmaand voor een speciale prijs aan te bieden." Reservering gewenst op 0294-430369. Vier maal per jaar zijn er livemuziekavonden.