Walbasis Pampus overhoop gehaald

MUIDEN - De computers van directeur Tom van Nouhuys en een medewerker van stichting Forteiland Pampus zijn dit weekend vernield bij een inbraak. Het lijkt een nieuw hoofdstuk in de Pampusrel.

door Christian Pfeiffer

Met grof geweld hebben inbrekers zich dit weekend toegang verschaft tot de Walbasis. Over de gracht van het Muizenfort werden pallets en hekken gegooid en een zwaar beveiligde achterdeur opengebroken, waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen op de Walbasis werden brandblussers leeggespoten over de apparatuur. Voornamelijk de bureaus van directeur Tom van Nouhuys en een medewerker werden doelwit. De schade is groot. Stichting Forteiland Pampus wil de link niet leggen met de rel rondom het ontslag van de fortwachters, maar het lijkt voor de hand te liggen. Het was ook niet de eerste keer dat er werd ingebroken op de Walbasis. "Gelukkig hebben we belangrijke gegevens kunnen redden, Pampus kan daardoor dit jaar wel open", zo vertelt een woordvoerder van de stichting. "En dat terwijl we bijna een akkoord hebben met de fortwachters."
Want nog steeds is er geen oplossing voor de ruzie tussen het bestuur en de vrijwilligers over het ontslag van fortwachters Kris en Maartje. Ondanks dat er onderhandelingen plaatsvinden, zijn vrijwilligers boos dat er geen informatie naar buiten wordt gebracht. Het onlangs opgerichte Comité voor Pampus heeft moeite met de Vrijwilligers Adviesraad (onafhankelijk adviesorgaan) die is aangesteld. Die zou de vrijwilligers onvoldoende verantwoorden. Er wordt daarom drie nieuwe mensen in de raad aangesteld, zo is besproken in een vergadering die zaterdag plaatsvond. Het Comité distantieert zich overigens nadrukkelijk van de inbraak.
De politie is ondertussen hard op zoek naar mensen die iets weten over het voorval dit weekend. Tips kunnen worden doorgebeld naar 0800-8844.