Geen volle bak op vrijdag, maar met dj's als Vato Gonzalez and MC Tjen wel een goed sfeertje.
Geen volle bak op vrijdag, maar met dj's als Vato Gonzalez and MC Tjen wel een goed sfeertje. Foto's: Yannick uit den Boogaard

Feest Dance@theVecht voor herhaling vatbaar

WEESP – Feesten in een paardenbak, het kan. Dat bewees dit weekend de eerste editie van Dance@theVecht dat plaatsvond in Manege Bleijenberg. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en denkt al over een tweede editie in 2015.

door Ruth van Kessel

Zeker de zaterdagavond verdient een dikke tien, zegt Guido van der Meer van organisator RGB Events tijdens een terugblik op Dance@theVecht op Radio Weesp. "Al meteen bij binnenkomst zat de sfeer er goed in en hadden mensen het flink naar hun zin." De voor die avond geboekte coverband Coronas en dj Barry Brand kregen het publiek aan het swingen en via de 'verzoekplaattelefoon' werd menig gouwe ouwe aangevraagd. Van der Meer: "Via Facebook en op straat hebben we zoveel complimenten mogen ontvangen, echt geweldig. Iedereen vond het een topfeest en supergezellig."

Ook op vrijdagavond zat de sfeer er goed in, maar was het bezoekersaantal een stuk lager dan verwacht. Aan de programmering lag het niet, de organisatie dacht met grote namen als dj's Vato Gonzalez & MC Tjen, Quintin, Kenneth G en Zadoc &Zelo een aantrekkelijke line-up te hebben neergezet voor jongeren van 18 tot 30 jaar. "Het was te rustig", concludeert de organisator. "Maar wel had iedereen die er was het prima naar zijn zin. Dat kan ook niet anders met deze kwaliteit aan muziek. Waarom de jongeren dan toch niet kwamen? Dat weten we niet, daar willen we nog achterkomen zodat we het een volgende keer beter kunnen doen voor deze doelgroep." Mogelijk dat de nieuwe horecawet, die jongeren van 16 uitsluit van dit soort feesten, de reden is van de lage opkomst op vrijdagavond. Van der Meer: "Het speelt wel mee, denk ik. Tijdens de vroegere Winterfeesten die in een tent werden georganiseerd, was de vrijdagavond ook altijd al rustiger dan de zaterdag, hoewel 16+ toen wel toegang had. Maar bij ons was het nog stiller." RGB Events is overall positief over het evenement en denkt nu al over een tweede editie in 2015: "De locatie was top, de mensen van Manege Bleijenberg spreken over een succes en ons is het ook heel goed bevallen. Dance@theVecht is zeker voor herhaling vatbaar, zeker de zaterdag en ach, voor de vrijdag gaan we wat anders verzinnen. Dat gaat zeker goed komen."

Ook in een paardenbak kan je goed feestvieren.