We Have scoort, Aalsmeer heeft er vrede mee.
We Have scoort, Aalsmeer heeft er vrede mee. Foto: Yannick uit den Boogaard

Walk over voor We Have

WEESP - Veel doelpunten, maar toch amper vermaak. Van een echt duel was er zondag tussen We Have en Aalsmeer geen moment sprake. De Weespers wonnen zonder problemen van de slecht presterende nummer laatst en waren met 35-8 veel te sterk.

door Sjoerd Stoop

We Have zette al vroeg aan en kon al meteen een forse voorsprong op het scorebord zetten. Aanval na aanval golfde naar de goal van de tegenstander. De Aalsmeerders hadden geen enkel antwoord op het spel van de Weespers en stonden al vroeg op een forse achterstand. Na de eerste helft was het duel wel gespeeld. Toch probeerde We Have er ook na de rust nog wat van te maken en begon de ploeg wederom met het maken van doelpunten. Een ommekeer van Aalsmeer bleef achterwege, waardoor de Weesper zege al snel zeker was.

"Het was vandaag amper spannend te noemen", besefte speelster Samantha Meijer na afloop. "We hadden gewoon geen tegenstand. Dat maakt het best frustrerend, maar aan de andere kant was het ook wel een lekker tussendoortje."

Met de zege scoort We Have goed. De Weespers staan nog net achter de top 3 en hebben 'slechts' 5 punten achterstand op de koploper. Door de goede resultaten kreeg We Have afgelopen week al de vraag of het graag zou promoveren. "De bond vraagt dat omdat we het nou eenmaal goed doen. Als je eerste of tweede wordt kun je weigeren om te promoveren, waardoor de volgende ploeg het plekje op mag vullen. We hebben ervoor gekozen om nog een jaartje aan deze klasse mee te doen, wat er ook gebeurt, want we kunnen hier nog veel leren."

We Have houdt koers
Met weer twee punten houden de handballers van We Have koers tussen de beste ploegen van de poule. De Weespers waren een stuk sterker dan Lotus en wonnen het duel tegen de net wat slechter presterende tegenstander met 29-15.

We Have staat na afgelopen weekend derde met een punt achterstand op de nummer twee. De achterstand op de koploper bedraagt ondertussen 4 punten, maar de koploper heeft een duel meer gespeeld dan de Weespers. We Have heeft nu een paar lege weekenden, op 2 maart staat de ploeg weer op het veld. Dan wacht Havas. In totaal hebben de Weespers nog 4 duels te spelen.