MariCarmen Gomez verzorgt voeten met liefde.
MariCarmen Gomez verzorgt voeten met liefde. Foto: Marieke van Veen

Nieuwe pedicuresalon opent deuren op Nieuwstad

WEESP - MariCarmen Gomez heeft een pedicuresalon geopend aan de Nieuwstad 6a, naast de Wibra. Hier zat eerder een kapperszaak.

door Marieke van Veen

De Weespse werkte jaren boven drogisterij Van Rhenen, zo'n 200 meter verderop. "Maar daar was een steile trap. En aangezien ik ook veel met ouderen werk, wilde ik graag iets op de begane grond."

Haar vaste klanten vinden het prachtig: "Zo mooi, fris en ruim, zeggen ze. Ik ga zelf ook met nóg meer plezier naar mijn werk. Toen ik acht jaar geleden boven Van Rhenen begon, was dat in een min of meer kant-en-klare salon. Erg leuk om nu zelf over de indeling en uitstraling na te denken."

De onderneemster heeft gekozen voor lichte kleuren, steigerhouten meubels en een ijsblauwe vloer. Op een uitstalplank over de hele lengte van het pand zorgen nagellak, armbandjes, verzorgingsproducten en bloemen voor een kleurig accent. "En aan de muur komt steeds wisselende kunst. Nu hangen er reisfoto's van Emile Terheggen." De behandelruimte is afgeschermd met een wandje, zodat de klanten zich niet bekeken voelen.

Gomez geeft verzorgende basisbehandelingen, biedt hulp bij diabetische voeten en andere problemen en maakt voeten zomerproof, compleet met nagellak. "De meeste klanten komen elke vier tot zes weken terug, zeker als er een lichamelijke aanleiding in het spel is. Anderen komen alleen in de lente of zomer omdat sandaaltjes nu eenmaal mooier staan als je voeten verzorgd zijn. Een basisbehandeling van een half uur kost € 26,-. En ik sluit altijd af met een ontspannende voetmassage."