De City sluit de voorjaarsvakantie af met Ice Age 4.
De City sluit de voorjaarsvakantie af met Ice Age 4. Foto:

Evenementen

Wesopa Muziekfilmfestival

Donderdag 20 februari tot en met zaterdag 22 februari: Drie dagen lang staat in de City muziek in de film centraal. In de zaal en in de foyer boven vinden gelijktijdig verschillende voorstellingen plaats zodat bezoekers kunnen kiezen. Donderdag: 19.30 uur Stop Making Sense / It Might Get Loud, 21.15 uur Twenty Feet From Stardom / I'm Your Man van Leonard Cohen, na afloop video's in de zaal. Vrijdag: 19.30 uur: Dit Is Alles van Doe Maar / Sound City, 21.15 uur Crossfire Hurricane van The Rolling Stones / Don't Look Back van Bob Dylan. Zaterdag: 12.00 uur: workshop liedperformance, 14.00 uur Ja Zuster Nee Zuster / Searching for Sugar Man, 16.00 uur Misha and So On, 20.15 uur de grote Remember POC, 't Vosje en Flat 113 Show, 21.30 uur Fenno Werkman en aansluitend een afterparty. Per voorstelling € 7,-. Een passe-partout kost 25 euro.

Carnaval

Zaterdag 1 maart: Carnavalsvereniging De Weesper Moppen viert het Groot Carnaval. Dat begint 's ochtends om 11.00 uur met de sleuteloverhandiging op het stadhuis. Om 14.00 uur is er een kindermiddag in hotel Hart van Weesp. Kinderen die de kleurplaat hebben ingekleurd, mogen gratis naar binnen. 's Avonds is er vanaf 20.30 uur een gekostumeerd bal in hotel Hart van Weesp met een dj en een zanger. Entree 5 euro, legitimatie verplicht. Zondag 2 maart: Moppenbal. In hotel Hart van Weesp wordt het Moppenbal gehouden. Een dj verzorgt de muziek. 20.30 uur / € 10,-. Legitimatie verplicht. Leden hebben gratis toegang.

Exposities

Expositie Lichthuis

Tot eind februari: In het Lichthuis aan het Waagplein zijn foto's te zien van Marry Geense. Dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Frits Njio in De Bibliotheek

Tot half maart: In De Bibliotheek hangen schilderijen van Frits Njio. Het betreft een selectie van recente werken.

Frans Kramer in Galerie W

Tot half maart: In Galerie W in verpleeghuis De Hogeweyk zijn werken van Frans Kramer te zien. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen.

Kinderen

Aadje Piraatje

Woensdag 26 februari: Ton Meyer speelt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar de voorstelling Aadje Piraatje, naar het gelijknamige boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma.Meyer speelt samen met de kinderen het leven aan dek na. 15.00 uur / € 7,-. Rerserveren via wesopa.nl.

Kinderbioscoop

Zondag 2 maart: De City viert de voorjaarsvakantie met een kinderfilm. Op het witte doek is Ice Age 4: Continental Drift te zien. 14.00 uur / € 5,50 (inclusief limonade).

Lezingen / Literair

Schrijfwedstrijd

Tot en met zondag 2 maart: Theaterpand Weesp en boekhandel De Kleine Prins houden een schrijfwedstrijd. Het thema is reizen in de breedste zin van het woord. Lengte: 1500 tot 2500 woorden. Alleen inwoners van Weesp mogen meedoen. Inzenden voor 2 maart via info@zone1380.nl.

Ouderen

Klaverjassen met de ANBO

Maandag 24 februari: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

Rode Kruis Soos

Woensdag 26 februari: Het Rode Kruis houdt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 24 februari tussen 18.30 en 19.30 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoersservice kost € 1,50.

Sport en spel

Bingo

Donderdag 20 februari: Het wijkoverleg Aetsveld houdt een gezellige bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 410362.

Pubquiz

Woensdag 26 februari: Test je algemene kennis in de City. Meedoen aan de pubquiz kan met een team van maximaal vijf personen. De vragen gaan over sport, politiek, geschiedenis, muziek en nog veel meer. Deelname per team kost 10 euro. Publiek mag gratis naar binnen. Opgeven via cityquiz@wesopa.nl.

Klaverjassen FC Weesp

Vrijdag 28 februari: Wie het leuk vindt om een kaartje te leggen, is vrijdag 28 februari welkom op de open klaverjasavond van FC Weesp. Deelnemen kost € 2,50. Inschrijven kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur. Het klaverjassen begint om 20.00 uur.

Theater, muziek en film

Klassiek concert

Donderdag 20 februari: Duo Wisselink-Knödler, bestaande uit Willemijn Knödler (cello) en Jaap Wisselink (piano), brengt een gevarieerd klassiek programma. Locatie: de concertzaal van De Hogeweyk. Het concert is ook toegankelijk voor niet-bewoners. Een bijdrage door buitengasten wordt op prijs gesteld (richtbedrag € 7,-). Het programma duurt één uur, zonder pauze. Aanvang: 19.00 uur.

Sara op Zondag

Zondag 23 februari: Live vanuit de City: het VARA-radioprogramma Sara op zondag. Sara Kroos zingt en praat met gasten uit de kleinkunstwereld. Van 20.00 tot 22.00 uur. Gratis entree, maar publiek dient vooraf een plaats te reserveren via www.bijwonen.vara.nl.

Gabrielle

Donderdag 27 februari: In de City draait de film Gabrielle. Gabrielle lijdt aan het Syndroom van Williams, een verstandelijke beperking die vaak gepaard gaat met sterke verbale en sociale vaardigheden. Patiënten met deze aandoening zijn vaak erg muzikaal. Gabrielle zingt in een koor en wordt verliefd op Martin. Hun families zien een relatie echter helemaal niet zitten. 20.30 uur / € 8,-.

Vincent Bijlo

Vrijdag 28 februari: Cabaretier Vincent Bijlo speelt zijn voorstelling Enkeltje Mars. De cultuuroptimist is het gezeur van vroegbejaarden zat en biedt tegenwicht aan alle moderne, misplaatste negativiteit. 20.30 uur / €15,-. Reserveren via wesopa.nl.

Vrouwen

Vrouwen van Weesp

Donderdag 20 februari: Nog even en het is Internationale Vrouwendag. De Vrouwen van Weesp komen bijeen voor de voorbereidingen. Meedenken en -helpen kan om 19.30 uur in gebouw Papelaan 99.

Vrouwen van Nu

Donderdag 20 februari: De Vrouwen van Nu houden de jaarvergadering. Aansluitend vertelt imker Gert Admiraal over zijn hobby en het nut van de honingbij. Locatie: Rabobank Weesp, aanvang 20.00 uur. Niet-leden betalen € 2,50.

Zorg en welzijn

Politiek bij Koffie om de hoek

Donderdag 27 februari: Koffie om de Hoek houdt een politieke bijeenkomst. Het doel is te achterhalen wat de lokale politiek betekent voor de kwetsbaren in Weesp. Alle partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn met een lijsttrekker of een andere kandidaat aanwezig. Aanvang: 11.00 uur in De Roskam.

Overig

Zzp-avond

Donderdag 20 februari: Nu het leescafé van De Bibliotheek steeds populairder wordt bij zzp'ers, gaat de bieb speciale avonden organiseren. Zzp'ers kunnen hier luisteren naar gastsprekers en ervaringen uitwisselen. Wethouder Zierleyn verzorgt om 20.00 uur de opening van de eerste editie.

Koopzondag

Zondag 23 februari: Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

Belastingspreekuur BIA

Het BIA houdt ook dit jaar een belastingspreekuur. Weesper minima die problemen hebben met het doen van hun aangifte over 2013 kunnen dinsdag 4 maart tussen 15.00 en 19.30 uur terecht in het stadskantoor. Men dient zich hiervoor wel eerst telefonisch aan te melden: 410578.

It Might Get Loud is onderdeel van het Wesopa Muziekfilmfestival