In de film Gabrielle wordt een verstandelijk beperkte vrouw verliefd.
In de film Gabrielle wordt een verstandelijk beperkte vrouw verliefd. Foto:

Curussen en workshops

Fotocursus

Begin maart: Eric Hage start met nieuwe cursussen Fotografie voor beginners en gevorderden. Inschrijven via www.erichage.com.

Avond over e-books

Maandag 3 maart: Het Weesper Tabletcafé staat dit keer in het teken van het installeren en lezen van e-books op digitale apparaten. Van 18.00 tot 20.00 uur in de bieb.

Evenementen

Carnaval

De Weesper Moppen vieren carnaval. Zaterdag 1 maart: om 11.00 uur sleuteloverhandiging op het stadhuis, om 14.00 uur kindermiddag in 't Hart van Weesp en vanaf 21.00 uur gekostumeerd bal in 't Hart van Weesp. Zondag 2 maart: 20.00 uur Moppenbal in La Ruelle.

Exposities

Lichthuis

Tot eind februari: In het Lichthuis zijn foto's te zien van Marry Geense. Dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Frits Njio

Tot half maart: In De Bibliotheek hangen schilderijen van Frits Njio. Het betreft een selectie van recente werken.

Galerie W

Tot half maart: Galerie W in verpleeghuis De Hogeweyk bevat deze periode werken van Frans Kramer.

Kinderen

Kinderfilm

Zondag 2 maart: De City viert de voorjaarsvakantie met een kinderfilm. Op het witte doek is Ice Age 4: Continental Drift te zien. 14.00 uur / € 5,- (inclusief limonade).

Lezingen / Literair

Schrijfgroep Vecht

Woensdag 26 februari: Rolyne Plein van Salon des Beaux-Arts aan de Nieuwstraat start een schrijfgroep. Elke woensdagochtend. Aanmelden: schrijfgroepvecht@live.nl.

Schrijfwedstrijd

Theaterpand Weesp en De Kleine Prins houden een schrijfwedstrijd. Thema: Reizen, lengte: 1500 tot 2500 woorden. Alleen voor Weespers! Inzenden voor 2 maart via info@zone1380.nl.

Maria Magdalena

Donderdag 6 maart: Maria Magdalena heeft in heiligenverhalen en in de schilderkunst vele gezichten, van reine maagd tot zondige hoer. Ina van den Bergh gaat met belangstellenden op zoek. Om 20.00 uur in het Lichthuis. Entree € 2,-.

Weesper Boekenballetje

Vrijdag 7 maart: Theaterpand Weesp en De Kleine Prins houden samen het eerste Weesper Boekenballetje. Met Weesper schrijvers, een quiz en de finale van de schrijfwedstrijd. Om 20.30 uur in Theaterpand Weesp. Reserveren via publiek@zone1380.nl. Entree € 5,-.

Midas Dekkers

Zaterdag 8 maart: Midas Dekkers heeft een nieuw boek: 'De kleine verlossing of de lust van ontlasten' en gaat over poep. De bioloog presenteert het boek in De BoekenArk aan zijn mede-Weespers. Tijd: 14.00 uur. Gratis toegang.

Wandelingen

Zaterdag 8 maart: Kester Freriks van het NRC doorkruist ons land met Wandelingen der Neederlanden uit 1813. Dit heeft geleid tot nieuwe wandelingen en moderne kaarten. Freriks komt naar De BoekenArk. Tijd: 16.00 uur. Gratis entree.

Ouderen

Klaverjassen ANBO

Maandag 3 maart: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur.

Koffiemiddag Zonnebloem

Maandag 10 maart: De Zonnebloem houdt van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in de Wintertuin. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Rode Kruis Soos

Woensdag 12 maart: Het Rode Kruis verzorgt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Sport en spel

Klaverjassen FC Weesp

Vrijdag 28 februari: Wie het leuk vindt om een kaartje te leggen, is vrijdag 28 februari om 20.00 uur welkom op de open klaverjasavond van FC Weesp. Deelnemen kost € 2,50. Inschrijven kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur.

Kaartleesrit

Zondag 9 maart: Autosportvereniging De Vechtstreek houdt zondag 9 maart een Kaartleesrit. Start om 12.30 uur bij de Adelaar aan de Papelaan. Inschrijven vanaf 12.00 uur. Meer informatie op www.asvdevechtstreek.nl.

Theater, muziek en film

Gabrielle

Donderdag 27 februari: In de City draait de film Gabrielle, over een jonge vrouw met een verstandelijke beperking die verliefd wordt. 20.30 uur / € 8,-.

Vincent Bijlo

Vrijdag 28 februari: Cabaretier Vincent Bijlo speelt zijn voorstelling 'Enkeltje Mars'. De cultuuroptimist is het gezeur van vroegbejaarden zat en biedt tegenwicht aan alle moderne, misplaatste negativiteit. 20.30 uur / € 15,-. Reserveren via wesopa.nl.

Sara op Zondag

Zondag 23 februari: Voor de laatste keer dit seizoen vanuit de City of Wesopa: het VARA-radioprogramma Sara op zondag. Van 20.00 tot 22.00 uur. Gratis entree, maar publiek dient vooraf een plaats te reserveren via www.bijwonen.vara.nl

Dikke Jas Concert

Dinsdag 4 maart: Muziekliefhebbers kunnen in de Van Houtenkerk genieten van Christiaan de Jong (versterkte klassieke gitaar) en Hermine Deurlo (chromatische mondharmonica). Zij brengen eigen werk, Piazzolla en Sweelinck. Tijd: 12.30 uur / Gratis entree.

Samen zingen

Woensdag 5 maart: Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Omar

Donderdag 6 maart: Het samen met twee jeugdvrienden neerschieten van een Israëlische militair brengt Omar in een fatale neerwaartse spiraal. 20.30 uur / € 8,-.

Gooise Operette

Zondag 9 maart: De Gooise Operette verzorgt in de City een vrolijk voorjaarsconcert. 14.00 uur / € 9,-. Reserveren via wesopa.nl.

Vrouwen

Vrouwendag

Zaterdag 8 maart: De Vrouwen van Weesp vieren Internationale Vrouwendag met een feest voor de hele familie. Aanvang: 19.00 uur in de Kors Breijerschool. Iedereen is welkom.

Tafel van Weesp

Zaterdag 8 maart: Vrouwennetwerkgroep Tafel van Weesp viert Internationale Vrouwendag met een avond voor vrouwelijke professionals. Entree € 10,- inclusief bubbels, hapjes, powerpraatjes, een quiz en muziek. Inloop vanaf 17.00 uur in Theaterpand Weesp.

Zorg en welzijn

Koffie om de hoek

Donderdag 27 februari: Koffie om de Hoek houdt een politieke bijeenkomst om te achterhalen wat de lokale politiek betekent voor de kwetsbaren in Weesp. Aanvang: 11.00 uur in De Roskam.

Mantelzorggroep

Maandag 3 maart: Mantelzorgers die in contact willen komen met andere mantelzorgers zijn van 9.30 tot 11.00 uur welkom bij Versa op het Van Houten Industriepark 21.

Welzijnstafel

Woensdag 5 maart: Medewerkers van Indigo en Versa Welzijn staan met een informatietafel in De Bibliotheek. Weespers kunnen hier van 14.00 tot 16.00 uur terecht voor advies en informatie.

Alzheimer Café

Donderdag 6 maart: Het Alzheimer Café van maart staat in het teken van de helende werking van muziek. Van 19.30 tot 21.30 uur in Hart van Weesp. Gratis entree.

Overig

Belastingspreekuur BIA

Dinsdag 4 maart: Het BIA houdt ook dit jaar een belastingspreekuur. Weesper minima die problemen hebben met het doen van hun aangifte over 2013 kunnen tussen 15.00 en 19.30 uur terecht in het stadskantoor. Men dient zich hier voor wel eerst telefonisch aan te melden: 410578.

Vincent Bijlo speelt vrijdag in Weesp zijn voorstelling Enkeltje Mars.