Speuren naar dat ene pareltje.
Speuren naar dat ene pareltje. Foto: Christian Pfeiffer

'Uitgelezen Weesp' voor de tiende keer

WEESP - Lezingen, signeersessies, schrijfwedstrijden, literaire avonden... Er is in Weesp tijdens de Boekenweek 2014 van alles te beleven, maar sommige Weespers zal het een worst zijn. Die willen gewoon een goed boek op de kop tikken - liefst voor weinig - en dan lekker lezen. Zij kunnen zich volgende week uitleven tijdens Uitgelezen Weesp.

Duizenden boeken worden vrijdag 14 en zaterdag 15 maart uitgestald op verschillende locaties in Weesp. Volgens de organisatie is het aanbod weer enorm en ook enorm gevarieerd: oude, nieuwe en bijzondere boeken zijn dat weekend in ruime mate aanwezig.

Van romans, thrillers en literatuur tot geschiedenis-, hobby-, natuur -en kunstboeken. Voor de liefhebbers zijn er ook boeken op het gebied van religie, wetenschap en medicijnen te vinden. Ook kinder- en jeugdboeken en muziek ontbreken niet.

Dit zijn de organisaties/ondernemers die meedoen: de Laurentiuskerk op de Herengracht heeft tweedehands boeken, grammofoonplaten en cd's. Ook de Grote Kerk in de Nieuwstraat verkoopt tweedehands boeken, grammofoonplaten en cd's. De BoekenArk op de Nieuwstad heeft een keur aan nieuwe boeken en modern antiquariaat en Lectori Salutem in de Slijkstraat verkoopt antiquarische boeken en prenten. De Kleine Prins in de Slijkstraat maakt het rijtje af.

Een rondje langs deze locaties belooft de verzamelaar urenlang snuffelplezier. Alleen al in de Grote Kerk zijn straks 15.000 boeken te vinden, zo laat organisator Marien Westrate weten. "Die staan nu nog in een schuur bij een boer, gelukkig al wel gerubriceerd. Het is straks een kwestie van uitstallen. We hebben al een plattegrond met welke rubrieken waar komen." De Protestanste gemeente stopt de opbrengst in het restauratiefonds van de Grote Kerk.

Op vrijdag 14 maart wordt de boekendag gehouden van 12.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 15 maart is de boekenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur. Ter promotie lopen er vier levende boeken door de winkelstraten van Weesp. Op de weekmarkt van 4 maart wordt Weesp Boekenstad onder de aandacht gebracht met flyers.