FC Weesp zo goed als zeker van klassebehoud.
FC Weesp zo goed als zeker van klassebehoud. Foto: Yannick uit den Boogaard

'We hebben stappen gezet'

WEESP - Meedoen om de bovenste plaatsen was de afgelopen maanden nog even te hoog gegrepen, maar toch heeft FC Weesp-coach René van Vark een tevreden gevoel overgehouden aan zijn eerste halfjaar als coach van het zaterdagelftal. "Over het spel hebben we absoluut geen klagen", vertelt de coach op Radio Weesp.

Toen Van Vark afgelopen zomer aantrad als coach van FC Weesp trof de Amsterdammer een goede spelersgroep. "FC Weesp heeft een vaste kern van enkele goede spelers, daar kun je goed op bouwen. Dat geeft ook vertrouwen als je aan de slag gaat. Zeker als je weet dat je voor een zware opgave staat. De ploeg was net gepromoveerd naar de derde klasse. Best een grote stap, want voetballend moet je veel meer kunnen om je tegenstanders te kunnen verslaan. Maar het gaat naar behoren tot nog toe. De jongens hebben de laatste weken echt stappen gezet."

Constanter
Voetballend gaat het dus goed, maar het kan nog veel beter. FC Weesp moet nog constanter gaan presteren. "Wat dat betreft gaat het best vreemd. De ene week pakken we zonder problemen een zege, de andere week worden we fors verslagen. Dat moet gewoon beter, maar dat duurt even. Constanter gaan presteren vormt een van de voornaamste doelen voor de komende weken tot maanden, maar je kunt daar amper op oefenen. Zeker als je weet dat de jongens best weten hoe ze moeten voetballen en ze zelf ook wel weten wat ze beter moeten doen. Bepaalde puzzelstukjes moeten nog even goed vallen, maar dat komt wel."

Met een vooralsnog negende plaats en een voorsprong van elf punten op de nummer laatst moet het raar lopen om FC Weesp nog van klassebehoud af te houden. "Wat dat betreft hebben we ons doel wel zo goed als gehaald, maar we zouden graag wat punten pakken. Een negende plek geeft een goed gevoel, maar een paar plaatsen hoger zou een nog beter gevoel geven. Een leuk plekje in de bovenste helft van het klassement. Maar daarvoor moeten we de komende weken nog wel presteren. Het kan wel, maar we moeten er hard voor werken."

Contract
Met het klassebehoud zo goed als op zak verlengde Van Vark, ondanks wat gerommel, zijn contract met FC Weesp voor een jaar. "We kunnen nu nog een jaar samen werken om beter te worden. Deze club zou, met een paar stappen meer, mee kunnen doen met de beste ploegen van de klasse. We moeten nastreven om daar vanaf nu aan te gaan werken. Dat gaan we ook zeker doen. Maar eerst nu nog voor een goed slot zorgen."

Toch wordt er ook nog vaak verloren.