Derk Bolt van Spoorloos komt donderdag 13 maart naar Weesp.
Derk Bolt van Spoorloos komt donderdag 13 maart naar Weesp.

Boekenweek

Weesper Boekenballetje

Vrijdag 7 maart: In Theaterpand Weesp vindt het Weesper Boekenballetje plaats. Met schrijvers, een quiz en een schrijfwedstrijd. 20.30 uur / € 5,-. Reserveren: publiek@zone1380.nl.

Midas Dekkers

Zaterdag 8 maart: Midas Dekkers heeft een nieuw boek: 'De kleine verlossing of de lust van ontlasten'. De bioloog presenteert het boek in De BoekenArk aan zijn stadsgenoten. Tijd: 14.00 uur. Gratis toegang.

Wandelingen

Zaterdag 8 maart: Kester Freriks van het NRC doorkruist ons land met Wandelingen der Neederlanden uit 1813. Dit heeft geleid tot nieuwe wandelingen en moderne kaarten. Freriks is om 16.00 uur in De BoekenArk. Gratis entree.

Weesp Boekenstad

Vrijdag 14 maart en zaterdag 15 februari: In de stad zijn duizenden oude en nieuwe boeken te koop. De locaties: de Laurentiuskerk, de Grote Kerk, de BoekenArk en Lectori Salutem.

Miss yellow hair, hello!

Zaterdag 15 maart: Iris Hannema voer door het regenwoud, doorkruiste woestijnen, ging per trein naar Beijing en ontdekte West-Afrika in een rammelende auto. Ze is om 14.00 uur in De BoekenArk. Gratis entree.

Exposities

Lichthuis

Tot en met eind april: In het Lichthuis aan het Waagplein zijn schilderijen en aquarellen te zien van Anke Overduin (1945-2010).

Frits Njio

Tot half maart: In De Bibliotheek hangen schilderijen van Frits Njio. Het betreft een selectie van recente werken.

Galerie W

Tot half maart: Galerie W in verpleeghuis De Hogeweyk bevat deze periode werken van Frans Kramer.

Kinderen

Jeugdtheater

Woensdag 12 maart: Theatergezelschap Tejater 2 staat in de City met de voorstelling 'Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag'. Over Gluur en Loer die besluiten dat vandaag alles kan en mag. Voor kinderen tussen de 5 en tien jaar. 15.00 uur / € 7,-. Reserveren via wesopa.nl.

Lezingen

Social media

Woensdag 6 maart: Facebook en andere social media zijn voor velen dagelijks brood, maar niet altijd gesneden koek. Gerjan Veenhoven vertelt over de voor- en nadelen Om 20.00 uur in het Lichthuis, entree € 2,-.

Derek Bolt

Donderdag 13 maart: Derek Bolt van het televisieprogramma Spoorloos komt naar Weesp om te vertellen over zijn boek 'Altijd ergens anders'. De lezing vindt plaats in Theaterpand Weesp. 20.30 uur / € 5,-. Reserveren via publiek@zone1380.nl.

Ouderen

Koffiemiddag Zonnebloem

Maandag 10 maart: De Zonnebloem houdt van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in de Wintertuin. Met koffie, spelletjes en een kletstafel.

Spreekuur SeniorWeb

Maandag 10 maart: SeniorWeb Weesp heeft van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Rode Kruis Soos

Woensdag 12 maart: Het Rode Kruis verzorgt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Feestmiddag Zonnebloem

Zaterdag 15 maart: De Zonnebloem viert feest in De Wintertuin. De ouderen van Weesp kunnen komen kijken en luisteren naar de show van Michel van Grinsven, met liedjes van vroeger, een buikspreekact en goocheltrucs. Ook is er een loterij. 13.45 uur / € 5,-.

Klaverjassen

Maandag 17 maart: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur.

Sport en spel

Kaartleesrit

Zondag 9 maart: Autosportvereniging De Vechtstreek houdt een kaartleesrit. Start om 12.30 uur bij de Adelaar aan de Papelaan. Inschrijven vanaf 12.00 uur.

Theater, muziek en film

Omar

Donderdag 6 maart: Het samen met twee jeugdvrienden neerschieten van een Israëlische militair brengt Omar in een fatale neerwaartse spiraal. 20.30 uur / € 8,-.

Gooise Operette

Zondag 9 maart: De Gooise Operette verzorgt in de City een vrolijk voorjaarsconcert. 14.00 uur / € 9,-. Reserveren via wesopa.nl.

Philomena

Donderdag 13 maart: De piepjonge Philomena raakt zwanger en wordt naar het klooster gestuurd. Machteloos moet ze toezien hoe haar zoontje door onbekenden mee naar huis wordt genomen. 20.30 uur / € 8,-. Reserveren via wesopa.nl.

Documentaire Chris Berens

Vrijdag 14 maart: De documentaire 'Chris Berens, Master of his Magical Universe' wordt vertoond in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. Er is een inleiding door de regisseur en livemuziek van Steye Hallema, die ook de filmmuziek verzorgde. Locatie: City of Wesopa. 20.30 uur / € 8,-.

Lenteconcert

Vrijdag 14 maart: Het lenteconcert in de reeks Stad-Huisconcerten wordt verzorgd door Margreet Houtman (klarinet) en Daniël Kool (piano). Ze spelen onder meer werken van Saint-Saëns, Debussy, Schumann en Bassi. 20.15 uur / € 12,-. Jongeren tot 16 jaar gratis.

Herfst in Schoorl

Zaterdag 15 maart: In het toneelstuk 'Herfst in Schoorl' maakt het publiek kennis met Herman en Paulien van Beem. Na een indrukwekkende kantoorloopbaan bij een openbaar slachthuis wordt Van Beem na zijn pensionering geplaagd door stemmingswisselingen en verwardheid. 20.30 uur / € 17,50.

Vrouwen

Vrouwendag

Zaterdag 8 maart: De Vrouwen van Weesp vieren Internationale Vrouwendag met een feest voor de hele familie. Aanvang: 19.00 uur in de Kors Breijerschool.

Tafel van Weesp

Zaterdag 8 maart: De Tafel van Weesp viert Internationale Vrouwendag met een avond voor vrouwelijke professionals. Entree € 10,- inclusief bubbels, hapjes, powerpraatjes, een quiz en muziek. Vanaf 17.00 uur in Theaterpand Weesp. Reserveren via publiek@ zone1380.nl.

Zorg en welzijn

Alzheimer Café

Donderdag 6 maart: Het Alzheimer Café van maart staat in het teken van de helende werking van muziek. Van 19.30 tot 21.30 uur in Hart van Weesp. Gratis entree.

Overig

Ophalen oud papier

Vrijdag 7 maart en zaterdag 8 maart: De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op.

Open dag moskee

Zondag 9 maart: Moskee Assoenat aan de Nijhoffstraat houdt open huis. Van 12.30 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor een rondleiding, een hennaversiering, lekkernijen en deelname aan een gebed. Van 14.15 tot 14.45 uur is er een presentatie over de nieuwbouwplannen.

Rommelmarkt

Zaterdag 15 maart: De creatieve groep van de Laurentiuskerk houdt een rommelmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur in de kerk aan de Herengracht.

Judy Dench in de film Philomena, donderdag 13 maart in de City.