Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Kies uw gemeenteraad

U bepaalt wie hier zitten, zij beslissen over uw stad, uw wijk, uw rollator

WEESP - De raadsperiode is afgelopen, de zetels zijn leeg. Eind deze maand wordt er een nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Wie de 17 zetels mogen gaan innemen, bepaalt de kiezer volgende week woensdag (19 maart). Voor wie nog wat hulp kan gebruiken bij het bepalen van zijn of haar stem heeft het WeesperNieuws een Weesper Stemwijzer gemaakt.

De Weesper Stemwijzer vindt u op WeesperNieuws.nl. Aan de hand van 25 stellingen ziet u welke partijen het dichtst bij uw standpunten staan. De gemeenteraad gaat over uw straat, uw stad en na de overname van de zorgtaken straks ook over uw rollator. Het zijn belangrijke verkiezingen dus.

Lijsttrekkersdebat
De zeven lijsttrekkers gaan 14 maart met elkaar in debat tijdens een live-uitzending vanaf 18.00 uur op Radio Weesp. Het is later terug te luisteren via WeesperNieuws.nl. Ook eerdere interviews met de lijstttrekkers zijn daar terug te vinden. Alles over de verkiezingen is op deze site gebundeld in het 'dossier gemeenteraadsverkiezingen'.

Verkiezingsdag
De stembureaus in Weesp zijn op 19 maart open van 7.30 tot 21.00 uur. Dat zijn: Stadhuis (Nieuwstraat), Gebouw Papelaan 99, De Hogeweyk (Heemraadweg), Vechtstede College (ingang Diemerdijkstraat), brede school Kors Breijer (Papelaan 122a), Oversingel (Hugo de Grootlaan), Sporthal Aetsveld (Kooimancentrum), Brandweerkazerne (Aetsveldselaan), Volvo-garage (Nijverheidslaan). De keuze voor een stembureau is vrij. Iedereen moet een stempas overhandigen én een geldig legitimatiebewijs tonen om te kunnen stemmen.

Uitslagen
De uitslag van de verkiezing wordt in Weesp na middernacht verwacht. Op WeesperNieuws.nl wordt de uitslag meteen gepubliceerd. Volgende week verschijnt de gedrukte editie van het WeesperNieuws niet zoals gebruikelijk op woensdag, maar op donderdag. Hierin staan dan ook al de uitslag en de eerste reacties. De krant van vandaag is dus de laatste krant vóór de verkiezingen. Ook hier vindt u nog allerlei informatie over de partijen, hun standpunten en hun kandidaten.

Verhoog de opkomst
Burgemeester Horseling roept alle stemgerechtigden op vooral van het stemrecht gebruik te maken. Deze krant doet daar een suggestie bij: wie gaat stemmen, overtuigt minstens één iemand in zijn of haar omgeving om óók te gaan stemmen. Opkomstverhoging door crowdfunding.