Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wallstreet. Donderdag 20 maart in de City.
Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wallstreet. Donderdag 20 maart in de City.

Boekenweek

Weesp Boekenstad

Vrijdag 14 maart en zaterdag 15 februari: in de stad zijn duizenden oude en nieuwe boeken te koop. De locaties: de Laurentiuskerk, de Grote Kerk, de BoekenArk en Lectori Salutem.

Miss yellow hair, hello!

Zaterdag 15 maart: Iris Hannema voer door het regenwoud, doorkruiste woestijnen, ging per trein naar Beijing en ontdekte West-Afrika in een rammelende auto. Ze is om 14.00 uur in De BoekenArk. Gratis entree.

Exposities

Lichthuis

Tot en met eind april: In het Lichthuis aan het Waagplein zijn schilderijen en aquarellen te zien van Anke Overduin (1945-2010).

Jongeren

Weesperfotomobiel

Tot donderdag 1 mei: Weespers aan de Wand komt met Weesperfotomobiel, een fotowedstrijd voor jongeren. Zij worden uitgedaagd foto's te maken met een mobiele telefoon. Alle inzendingen worden tentoongesteld in De Bibliotheek. De beste foto's worden beloond met mooie prijzen. Voor spelregels en inzendingen uploaden: www.weesperfotomobiel.nl.

Kinderen

Jeugdtheater

Woensdag 12 maart: De voorstelling 'Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag' van Tejater 2 gaat niet door. Wie al een kaartje heeft gekocht, krijgt zijn geld terug.

Kinderyoga

Vrijdag 14 maart: Ook voor kinderen kan yoga fijn zijn. Om leniger te worden, een betere houding te krijgen, gemakkelijker in te slapen of stress de baas te worden. De lessen worden gegeven bij YogaToday. Er zijn verschillende groepen en tijden mogelijk. Aanmelden via www.jongenyoga.nl of 06 - 20 015036.

Muziek op Schoot

Dinsdag 18 of woensdag 19 maart: Bij Globe kan nog ingestroomd worden bij de Muziek-op-schootlessen. De lessen beginnen om 9.00 uur en duren drie kwartier. Na afloop kunnen de (groot)ouders samen koffie drinken. De lessen worden gegeven in Fort Ossenmarkt. Inschrijving via www.globeckc.nl of 035 - 6886800.

Oriëntatieklas Muziek

Woensdag 19 maart: Globe biedt de 'Oriëntatieklas Muziek' nu ook in een korte cursus aan. De kinderen maken op verschillende instrumenten muziek, zodat zij uiteindelijk een gerichte keuze voor een bepaald instrument kunnen maken. De cursus bestaat uit 10 lessen van drie kwartier en wordt gegeven in Fort Ossenmarkt. De startdatum is woensdag 19 maart. Inschrijven: www.globeckc.nl of 035 - 6886800.

Lezingen

Derek Bolt

Donderdag 13 maart: Derek Bolt van het televisieprogramma Spoorloos komt naar Weesp om te vertellen over zijn boek 'Altijd ergens anders'. De lezing vindt plaats in Theaterpand Weesp. 20.30 uur / € 5,-. Reserveren via publiek@zone1380.nl.

Lezing Carel ter Linden

Donderdag 20 maart: Hofpredikant Carel ter Linden komt naar Weesp. De dominee is ook schrijver: van zijn hand verscheen onlangs het boek 'Wat doe ik hier in godsnaam?' Ter Linden verzorgt een lezing in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. De predikant gaf koning Willem-Alexander en zijn broers catechisatie, ging voor bij de kerkelijke inzegeningen van hun huwelijken en leidde de uitvaart van Friso. Kaarten zijn te koop bij De Bibliotheek Weesp.

Ouderen

Feestmiddag Zonnebloem

Zaterdag 15 maart: De Zonnebloem viert feest in De Wintertuin. De ouderen van Weesp kunnen komen kijken en luisteren naar de show van Michel van Grinsven, met liedjes van vroeger, een buikspreekact en goocheltrucs. Ook is er een loterij. 13.45 uur / € 5,-.

Klaverjassen

Maandag 17 maart: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur.

Spreekuur SeniorWeb.

Maandag 17 maart: SeniorWeb Weesp houdt van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in De Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Voorjaarsmaaltijd

Zaterdag 22 maart: De Lokale Samenwerkende Ouderen Bonden houden een voorjaarsmaaltijd met een optreden van Shantykoor Het ruime sop uit Bussum. Aanvang: 13.00 uur in De Wintertuin. Inloop vanaf 12.00 uur. De kosten bedragen 7 euro per persoon. Opgave voor deelname voor 14 maart bij Riek Jager: 411473.

Sport en spel

Pubquiz

Woensdag 19 maart: De City houdt een pubquiz. Meedoen kan met een team van maximaal vijf personen. Aanmelden via cityquiz@wesopa.nl. Deelname kost 10 euro per team. Aanvang: 20.30 uur.

Bingo

Donderdag 20 maart: Het wijkoverleg Aetsveld houdt een gezellige bingo in bar Olympus. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kan men bellen met 410362.

Theater, muziek en film

Philomena

Donderdag 13 maart: De piepjonge Philomena raakt zwanger en wordt naar het klooster gestuurd. Machteloos moet ze toezien hoe haar zoontje door onbekenden mee naar huis wordt genomen. 20.30 uur / € 8,-. Reserveren via wesopa.nl.

Documentaire Chris Berens

Vrijdag 14 maart: De documentaire 'Chris Berens, Master of his Magical Universe' wordt vertoond in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. Er is een inleiding door de regisseur en livemuziek van Steye Hallema, die ook de filmmuziek verzorgde. Locatie: City of Wesopa. 20.30 uur / € 8,-.

Lenteconcert

Vrijdag 14 maart: Het lenteconcert in de reeks Stad-Huisconcerten wordt verzorgd door Margreet Houtman (klarinet) en Daniël Kool (piano). Ze spelen onder meer werken van Saint-Saëns, Debussy, Schumann en Bassi. 20.15 uur / € 12,-. Jongeren tot 16 jaar gratis.

Herfst in Schoorl

Zaterdag 15 maart: In het toneelstuk 'Herfst in Schoorl' van het theatergezelschap Het Volk maakt het publiek kennis met Herman en Paulien van Beem. Na een indrukwekkende kantoorloopbaan bij een openbaar slachthuis wordt Van Beem geplaagd door stemmingswisselingen en verwardheid. 20.30 uur / € 17,50.

The Wetpaperboys

Zaterdag 15 maart: The Wetpaperboys treden op in café 't Gat van Weesp. Van 21.00 tot 0.00 worden uiteenlopende nummers ten gehore gebracht. De band bestaat volledig uit Weespers.

Samen zingen

Woensdag 19 maart: Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

The Wolf of Wallstreet

Donderdag 20 maart: In de City draait The Wolf of Wallstreet met Leonardo DiCaprio, volgens recensies een van de beste films van topregisseur Martin Scorsese. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

Open Podium Zone 1380

Zaterdag 22 maart: Open Podium voor leerlingen van Zone 1380. Vanaf 20.30 uur in Theaterpand Weesp aan de Herengracht. Entree gratis. Publiek kan een plaats reserveren door een mailtje te sturen naar publiek@zone1380.nl.

Latin Dance Event

Zaterdag 22 maart: Latin-popband Pistoleros La Paz treedt op in de City. Het wordt een complete salsabelevenis met demonstraties van Dansstudio Van Harten. Aanvang: 20.30 uur, entree € 10,-.

Overig

Rommelmarkt

Zaterdag 15 maart: De creatieve groep van de Laurentiuskerk houdt een rommelmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur in de kerk aan de Herengracht.

Carel ter Linden geeft donderdag 20 maart een lezing in Weesp.