We Have heeft geen problemen.
We Have heeft geen problemen. Foto: Yannick uit den Boogaard

We Have: eerste plaats lonkt

WEESP - Het wordt erop of eronder komende week voor de handballers van We Have. De Weespers hebben, op de slotdag van het zaalhandbaljaar, nog een kans om eerste te worden. Afgelopen weekend deed de ploeg nog wat het moest doen: de sterke tegenstander Voice werd met 33-20 verslagen.

Voor rust was het duel nog erg spannend. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. We Have maakte wat fouten en zorgde er zo mede voor dat de tegenstander kansen had. Na rust was alles anders. We Have zette alles goed vast en kon de voor rust gepakte voorsprong zonder al te veel problemen vergroten. De zege was toen al snel zeker.

We Have moet nu komend weekend een zege pakken. Concurrent Baarn moet punten verspelen, zodat We Have de eerste plaats zeker kan stellen. Het zou voor de Weespers de kroon op het werk worden na een paar goede weken.

Handbalsters tonen karakter
Een sterke achterhoede en bovenal een goede aanval hebben de handbalsters van We Have zondag de zege opgeleverd tegen SV Zeeburg. De Weespers wonnen de derby zonder al te veel problemen met 20-17.

We Have toonde al snel aan dat het erop gebrand was om SV Zeeburg te verslaan. De Weespers startten sterk en kwamen al meteen op voorsprong. SV Zeeburg probeerde wel wat terug te doen, maar had het probleem dat de achterhoede van We Have veel tegen kon houden. Dat zorgde ervoor dat de voorsprong voor de Weespers na de eerste helft op 5 punten bleef staan. Na rust was het nog amper spannend. We Have kon goed doorzetten en toonde veel karakter door de voorsprong vast te houden.

Feest voor E-jeugd
Een feestje zaterdag voor de E-jeugd van We Have: de jonge handballers werden kampioen. We Have versloeg zaterdag Lelystad, waardoor de eerste plaats zeker was en het feest losbarstte. Het was voor het nog jonge team het eerste jaar. Daardoor was het extra knap dat de ploeg meteen zo goed presteerde. Na het duel kregen ze allemaal een beker.