Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Zo wordt de Achtergracht

WEESP - Nog deze zomer moet de bouw van het nieuwe winkelcentrum aan de Achtergracht beginnen. De oude brandweerkazerne wordt waarschijnlijk volgende maand al gesloopt.

door Christian Pfeiffer

Op de plek van de huidige Albert Heijn moet eind 2016 een gloednieuw winkelcentrum staan. Met daarin plek voor een nieuwe winkel van Albert Heijn. De grootgrutter schuift op naar de plaats waar nu de brandweerkazerne staat. Waar nu de Albert Heijn is, komt plek voor een nieuwe, grote winkel. Welke winkel dat wordt is nog niet bekend.

In het nieuwe winkelcentrum is verder plek voor een aantal kleinere winkels, zoals een Gall & Gall. Parkeren kan straks op het dak. Achter de gevels zitten geen huizen maar parkeerplaatsen, vergelijkbaar met het Gezondheidscentrum aan de Hugo de Grootlaan. De op- en afrit van het parkeerdek komt aan de Groeneweg. De bevoorrading gaat ook aan die kant gebeuren.

Wie meer over het nieuwe winkelcentrum wil weten, is dinsdag van harte welkom op de informatieavond over het onderwerp. Ontwikkelaar De Grutterij geeft daar uitleg en er is een maquette te zien. Vanaf 19.00 uur op het stadhuis.

Afbeelding
Straatbeeld op plek huidige Albert Heijn.
Winkelcentrum op plek brandweerkazerne.