Burgemeester Horseling op bezoek bij het diamanten bruidspaar.
Burgemeester Horseling op bezoek bij het diamanten bruidspaar. Foto: Ruth van Kessel

Robbert en Geertje van Koolbergen delen al zestig jaar lief en leed

WEESP - Robbert en Geertje van Koolbergen waren vorige week 60 jaar getrouwd. Burgemeester Horseling kwam donderdag langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren. Het was zijn laatste huisbezoek voor zijn pensioen.

Onder het genot van koffie en taart blikte de burgervader met het Weesper echtpaar terug op de afgelopen zestig jaar. Mooie herinneringen waren er aan de ruim vijftig jaar dat Robbert (86) buren was met zijn in 2011 overleden broer Eduard. Eduard was getrouwd met Geertjes zus Alida. Ze kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer.

Er was sowieso gesprekstof genoeg: Robbert is decennialang betrokken geweest bij de Van Houtenkerk en is op andere fronten nog steeds actief. De Weesper organiseert bridgemiddagen in De Wintertuin en is suppoost bij het Weesper gemeentemuseum. Geertje (88) bridget ook en zingt met zus Alida in het koor van de NPB.
Om het diamanten huwelijk te vieren zijn Robbert en Geertje met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een weekendje weg geweest.