We Have moet nog even wachten op feestje

WEESP - Een eerste plaats, maar nog even geen feestje voor de handballers van We Have. De Weespers stelden afgelopen weekend door een zege op Zaanstreek (20-23) de eerste plaats zeker, maar omdat de ploeg evenveel punten heeft als concurrent Baarn moet de handbalbond nu bepalen wat er gaat gebeuren.

Het kan twee kanten opgaan. Óf er komt een extra duel tussen We Have en Baarn óf Baarn wordt eerste omdat het een beter doelsaldo heeft. "Wat er gaat gebeuren hangt echt af van de bond. Ons gevoel zegt dat we nog een keer aan de bak moeten. Dat maakt het wel een stuk spannender", concludeerde We Have-coach Jos Schneider na afloop van het duel.

De Weesper coach zag zijn team vlak daarvoor een goed laatste duel spelen. We Have was voor rust een stuk beter dan Zaanstreek en pakte ook zonder problemen een voorsprong. Toch kende de ploeg ook wat slechtere momenten, vooral na rust. Toen kwam Zaanstreek een paar keer sterk terug en werd We Have vol onder druk gezet. De Weesper voorsprong bleef echter staan.

"De jongens hebben het hoe dan ook goed gedaan. We hebben de laatste weken al veel stappen gemaakt. Ook vandaag speelden ze weer overwegend goed. Wat er de komende dagen ook gaat gebeuren, we houden een erg tevreden gevoel over aan het afgelopen jaar. We zouden er wel eens klaar voor zijn om te gaan promoveren naar een hogere klasse."

Handbalsters pakken 4e plaats
Met weer een zege hebben de handbalsters van We Have het jaar goed afgesloten. De Weesper promovendus won het laatste duel met 14-22 van DSOV en kwam door de zege knap op een 4e plaats.

We Have moest voor rust nog even op gang komen. Doordat de tegenstander erg traag speelde, kon We Have het spel amper maken en waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Toch pakte We Have nog een voorsprong. Pas na rust werd de ploeg echt wakker en begon het te lopen. We Have werd toen veel beter en zette DSOV zonder al te veel problemen aan de kant.

Toch gewonnen
"Het was geen lekkere laatste pot, maar we hebben wel weer gewonnen. Daar gaat het ook om", concludeerde men na afloop.

"Voor rust hadden we echt nog problemen met DSOV en leken we het wel te geloven. Toch waren we sterk genoeg om het vast te houden en toch de punten te pakken. We worden nu derde. Daarmee hebben we het echt ontzettend goed gedaan. We hadden van tevoren al getekend voor klassebehoud. We hebben nu veel beter gepresteerd dan we hadden verwacht. Dat maakt ons heel erg trots. We hopen komend jaar wederom een grote stap te zetten en weer mee te doen. Daar gaan we hard voor werken."