FC Weesp komt nog terug, maar komt wel tekort.
FC Weesp komt nog terug, maar komt wel tekort. Foto: Yannick uit den Boogaard

FC Weesp: scherpte ontbreekt

WEESP - Een gebrek aan scherpte en met vlagen te veel gemakzucht hebben ervoor gezorgd dat FC Weesp zondag wederom verloren heeft. SV Hoofddorp bleek een stuk sterker en speelde beter, waardoor het 2-0 werd.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp en SV Hoofddorp waren voor rust nog aan elkaar gewaagd, maar echt gevaar van de Weespers bleef achterwege. Toch gaf het spel nog wel wat hoop. Dat was echter snel vervlogen toen SV Hoofddorp nog voor rust de score kon openen. Na een forse blessure aan de kant van FC Weesp stonden de Weespers even met een ondertal en dat kwam de ploeg duur te staan. SV Hoofddorp was de Weespers te snel af. Na de thee probeerde FC Weesp meer druk naar voren te zetten, maar het tempo werd steeds lager en FC Weesp zakte steeds ver terug. Echt goede kansen om wat terug te doen bleven achterwege. Als FC Weesp al voor de goal kwam, ontbrak het de ploeg aan scherpte. Daardoor was de nederlaag snel zeker.

FC Weesp-zaterdag komt tekort
De kans wordt met de week groter dat de zaterdag van FC Weesp over enkele weken mee moet gaan doen met de play-offs om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend werd er weer verloren: De Posthoorn was tegen een onthutsend zwak FC Weesp met 3-4 te sterk.

FC Weesp kon voetballend een stuk beter, maar was de eerste helft wel een stuk beter dan De Posthoorn. FC Weesp kreeg genoeg kansen, maar vergat het steeds af te maken. Met één goede counter vlak voor rust kwam De Posthoorn toch op voorsprong. Meteen na rust was het weer raak. Toen leek er wat te knakken aan de kant van FC Weesp. De Weespers speelden met te veel gemakzucht en toonden amper vechtlust. Even leek FC Weesp nog terug te komen, maar kwam toch tekort.

Off-day nekt voetbalsters
Een complete off-day heeft de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend de kop gekost tegen Hoogland. De Weespers kregen met 6-0 een forse klap te verwerken.

Waar FC Weesp een week geleden nog erg sterk speelde, zo zwak was het nu. De voetbalsters probeerden van alles, maar faalden keer op keer. Hoogland kon zonder problemen scoren.