Veel fouten nekken Argus

WEESP - Veel fouten hebben ervoor gezorgd dat Argus zaterdag geen punten heeft overgehouden aan het duel met DKV. De Weesper korfballers kwamen met 16-8 tekort.

Vooral voor rust werd Argus al snel onder druk gezet door de sterkere tegenstander. DKV speelde met een erg hoog tempo, wat Argus amper aankon en waardoor er fouten ontstonden. Halverwege stond het al 11-3 voor DKV. Argus leek daarmee al zo goed als verslagen.
Na de rust kwam Argus een stuk beter voor de dag en was het veel sterker. De fouten bleven achterwege en Argus kreeg ook meer kansen. De marge was echter al te groot om nog een echte ommekeer te forceren.

Klassebehoud
Argus staat met slechts één punt op de laatste plaats en moet de komende weken nog vol aan de bak. Klassebehoud zeker stellen kan nog zeker. Met nog 5 duels te gaan hebben de Weespers nog wel wat kansen. De achterstand op de voornaamste concurrent bedraagt slechts twee punten.

De achterstand op Amsterdam, dat zesde staat, bedraagt 4 punten. De twee teams treffen elkaar komend weekend. Een week later staat het duel met het sterke DTS gepland. Daarna speelt Argus nog tegen V&V/KCN, concurrent Asonia en SEV. De Weespers moeten de komende weken dus punten gaan pakken. Aanstaand weekend heeft de ploeg een goede kans om de eerste stap te zetten.