De sportvelden aan de Papelaan zijn in 2007 opnieuw ingericht.
De sportvelden aan de Papelaan zijn in 2007 opnieuw ingericht. Foto: Christian Pfeiffer

Nog steeds blij met nieuw sportpark

WEESP - Om de sportclubs aan de Papelaan een bestendige toekomst te geven, ging in 2007 het gehele sportpark op de schop. Het gebied werd opnieuw ingericht en alle verenigingen kregen nieuwe clubhuizen en nieuwe velden. Voor de ene club was de noodzaak groter dan de andere, maar geen enkele club is er slechter van geworden. Wij stelden de hoofdgebruikers op verzoek van Bart Horseling de volgende vraag: Wat als de herinrichting niet had plaatsgevonden?

door Marieke van Veen

FC Weesp, William Recker
"... dan was de voetbalfusie nooit zo goed gelukt. Rapiditas, The Victory en ADE hadden ieder zo hun eigen problemen. Een fusie van de clubs was noodzakelijk, maar stuitte ook op verzet. Het perspectief van een geheel nieuwe start hield ons op de been. Na drie jaar aanmodderen konden we de nieuwe accommodatie in gebruik nemen. We hebben hoge lasten en vanwege de huidige ecomonische tijd moeten we de eindjes aan elkaar knopen, maar het is het allemaal waard. We zijn nog steeds hartstikke trots op ons prachtige clubhuis en de mooie kunstgrasvelden."

WTC, Cor Bavinck
"... dan hadden we de tennisclub nooit zo fors kunnen uitbreiden. Helaas kregen we na de oplevering van de nieuwe accommodatie - net als zoveel clubs - te maken met ledenverlies. Als we dat hadden geweten, waren we waarschijnlijk niet meteen van zes naar negen banen gegaan. Groot voordeel is dat die banen 'all weather' zijn, we kunnen nu ook in de winter tennissen. De club is de afgelopen jaren goed gemanaged, maar om de begroting ook de komende jaren sluitend te houden moet het ledental echt omhoog. Met allerlei acties hopen we dit jaar van 650 naar 700 leden te gaan."

Adelaar, Cor van Alphen
"... dan hadden we voor veel van onze activiteiten nog steeds moeten uitwijken naar andere locaties. In onze huidige accommodatie hebben we de ruimte om concerten te geven en nieuwe activiteiten te ontplooien, zoals workshops. In de concertzaal kunnen we 250 man publiek kwijt. Te groot? Nee hoor, 300 stoelen zouden ook allemaal bezet zijn. Er is slechts één minpunt: het dak is te dun. Buren klagen over geluidsoverlast en we verliezen veel warmte waardoor we hoge stookkosten hebben. Het dak moet alsnog geïsoleerd worden, daarover zijn we nu met de gemeente in gesprek."

Argus, Sanne Burggraaff
"... dan hadden we flink moeten investeren in ons oude gebouw, want dat had toen behoorlijk te lijden onder de wateroverlast op de Papelaan. Ook fijn dat we nu een
eigen kleedkamer voor de uitspelende ploeg hebben. Wel zo prettig en het is nu minder dringen bij de douches. We delen ons gebouw met de BSO van Kind & Co en Toerfietsclub Weesp. Dat is soms een hele planning, maar het helpt ons in de exploitatie en het is ook mooi dat ons gebouw zo'n brede maatschappelijke functie heeft."

'Fijn dat we niet meer met de tegenstander hoeven te douchen'

WVGV, Wim Versteegen
"... dan waren we gewoon blijven zitten waar we toen zaten. Wij moesten echter verkassen voor de herinrichting. Maar we zijn tevreden hoor. In ons gebouw wordt geklaverjast, gebridged en gedart. Onze gymnastiek-tak turnt hier niet, maar hier vinden wel de vergaderingen en dergelijke plaats. En sinds kort is de afdeling Health & Performance van For Better Shape in ons gebouw gevestigd. Door alle verschillende gebruikers kunnen we de exploitatie nog steeds rondkrijgen. Rijk zullen we er niet van worden, maar dat hoeft ook niet."