Het eerste  Mamacafé  op dinsdag 1 april was een succes. Foto: Christian Pfeiffer
Het eerste Mamacafé op dinsdag 1 april was een succes. Foto: Christian Pfeiffer Foto: Christian Pfeiffer

Exposities

Expositie Anke Overduin

Tot en met eind april: In het Lichthuis aan het Waagplein zijn schilderijen en aquarellen te zien van Anke Overduin (1945-2010). Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Schilderijen

Tot begin juni: "Bij abstracte schilderkunst moet je niet denken. Je moet het voelen, je moet het doen", meent Riny van der Valk. Haar schilderijen zijn tot en met begin juni te zien in De Bibliotheek.

Kinderen

Naschoolse activiteiten

Deze week: Kidswereld begint in Weesp met een nieuwe serie naschoolse activiteiten. Tegen een vergoeding kunnen ook kinderen meedoen die niet van de BSO gebruikmaken. Op maandag is er klussen en op donderdag theaterles. Van 16.00 tot 17.00 uur in De Hobbedob. Voor aanmelden: www.kinderopvangkidswereld.nl.

Speeltuin open

Vrijdag 4 april: Don Bosco start het speeltuinseizoen. De speeltuin is open vanaf 13.30 uur; toegang voor niet-leden € 2,00 per kind.

Prins Heerlijk

Woensdag 9 april: Het Weesper poppentheater Fatsnerran voert de jeugdvoorstelling Prins Heerlijk op. Alexander Bauwens tovert uit een handkar Dickens-achtige decors tevoorschijn waarin zich een zoektocht naar geluk afspeelt. Aanvang: 15.00 uur / Entree € 7,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Lezingen / Literair

Leesgroep filosofie

Dinsdag 8 april: Stichting Senia wil proberen een leesgroep filosofie op te starten in Weesp. Hiertoe wordt een vrijblijvende informatiebijeenkomst gehouden in De Bibliotheek. Aanvang: 10.30 uur. Aanmelden via info@senia.nl of bij De Bibliotheek.

Ouderen

Klaverjassen

Maandag 7 april: Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

Spreekuur SeniorWeb

Maandag 7 april: SeniorWeb Weesp houdt van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Rode Kruis Soos

Woensdag 9 april: Het Rode Kruis houdt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-. Wie geen vervoer heeft, kan maandag 7 april tussen 18.30 en 19.30 uur bellen met 06-13898245. Deze vervoerservice kost € 1,50.

Sport en spel

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 2 april: Bij FC Weesp worden de finales van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Publiek is welkom om te komen aanmoedigen. Aanvang: 15.00 uur.

Vechten op de Vecht

Zaterdag 5 april: Het landelijke sloeproeiseizoen gaat van start met de wedstrijd Vechten op de Vecht. De start is in de Kom, de dames om 11.30 en de heren om 14.00 uur. De finish is bij de Ossenmarkt. Om 17.30 uur is de prijsuitreiking. Er doen 108 teams mee, een record.

Pubquiz

Woensdag 9 april: Het is weer tijd voor de Wesopa Pubquiz. In het theater proberen teams elkaar de loef af te steken met vragen over kunst, politiek, sport, film en meer. Meedoen kan met maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang: 20.30 uur.

Theater, muziek en film

Violette

Donderdag 3 april: In de City draait de film 'Violette' over een eenzame schrijfster in Parijs die schaamteloos en poëtisch haar mislukte leven deelt met de kijker. 20.30 uur / € 8,-.

Niet Dringen

Vrijdag 4 april: De Weesper coverband Niet Dringen bestaat 20 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert in de City. Aavang: 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of nu al te koop via facebook.com/nietdringen. Zie ook pagina 7.

Lentebal

Zaterdag 5 april: De Weesper Moppen vieren het traditionele Lentebal. Het thema van het lentebal is dit jaar 1001 Nacht. De muziek wordt verzorgd door Jacco en er zijn diversen optredens van eigen leden. Locatie: Hotel Hart van Weesp. Aanvang: 20.30 uur / entree € 10,-. Legitimatie verplicht. Gratis entree voor leden.

Weesper Proms

Zaterdag 5 april: Verschillende lokale muziekgezelschappen verzorgen samen een Weesper Proms. Met optredens van Drummer (V) Gezocht, fluitiste Nicolien de Graaff, het Kors Breijer Schoolorkest, pianiste Karina Kantarova, blaasorkest De Vechtbloazers en het Weesper Gemengd Koor. Aanvang: 19.45 uur / gratis toegang. Locatie: De Adelaar, Papelaan 126a.

Poolvogel

Zaterdag 5 april: Cabaretgroep Poolvogel is bij het schrijven van de voorstelling Wachtlokaal 9 begeleid door Peter Heerschop en Viggo Waas. Het resultaat: Telkens als je verwacht op het verkeerde been te worden gezet, slaat de groep tóch de voorspelbare weg in. Om 20.30 uur in de City. Kaarten (€ 17,50) zijn te koop via wesopa.nl.

Camerata Fectionata

Zaterdag 5 april: Kamerkoor Camerata Fectionata verzorgt een concert in de Synagoge. Op het programma staan nocturnes van W.A. Mozart en werken van E. Grieg, H. Andriessen, Messiaen en F. Smalbrugge. Christine Kamp speelt op de piano. Het concert start om 15.00 uur. Een bijdrage is welkom, maar de toegang is vrij.

Concert op de ark

Zondag 6 april: Duo Sons do Brasil (geluiden uit Brazilië) vullen de woonark aan de Lange Muiderweg 514 met bossa nova's en samba's. Met Tilo Baumheier op dwarsfluit en Ernezt Kuijpers op gitaar. 16.00 uur / € 10,-. Plaatsen reserveren via louky.schone@upcmail.nl.

Sterallures

Zondag 6 april: Sterallures, wie heeft ze niet. De dames van het koor Fem@il hebben het in ieder geval hoog in de bol. In deze feestelijke muzikale voorstelling worden oude en nieuwe filmsuccessen voor het voetlicht gebracht. 14.00 uur / € 12,-.

Vrouwen

Mamacafé

Woensdag 9 april: In De Bibliotheek wordt van 10.00 tot 11.30 uur het Mamacafé gehouden. Voor mama's, papa's, zwangeren en hun jonge kinderen. Om tips uit te wisselen, ervaringen te delen en nieuwe contacten op te doen.

Zorg en welzijn

Alzheimer Café

Donderdag 3 april: Het Alzheimer Café van april staat in het teken van het verhuizen naar een verpleeghuis. Sociaal agogen Marleen Wolf en Anette Broens vertellen hoe dit voor alle partijen zo prettig mogelijk kan verlopen. Hotel Hart van Weesp, aanvang 19.30 uur. Toegang en koffie zijn gratis.

Zwangerschapscursus

Maandag 7 april: B-Prepared start maandag 7 april met een nieuwe zwangerschapscursus in de Verloskundige Praktijk Weesp. De lessen (steeds van 20.15 tot 21.15 uur) bestaan uit informatie, tips en oefeningen. De laatste les is 2 juni. Aanmelden via www.bprepared.vpweb.nl.

Overig:

20 jaar Computer Club Weesp

Zaterdag 5 april: Computer Club Weesp bestaat 20 jaar. Sinds 1994 komt een groepje enthousiaste 'nerds' wekelijks bijeen in Fort Ossenmarkt. Het doel: mensen leren omgaan met computers en samen kennis opdoen. Alle leden, oud-leden en andere betrokkenen zijn van 14.00 tot 16.00 uur welkom voor een hapje en een drankje in de clubruimte in Fort Ossenmarkt.

Fatsnerran speelt Prins Heerlijk. Foto: Marieke van Veen