Iedereen moet lekker kunnen zwemmen, vindt Triton.
Iedereen moet lekker kunnen zwemmen, vindt Triton. Foto: Ruth van Kessel

Triton biedt zwemles voor mensen met een beperking

WEESP - Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen voortaan zwemles krijgen bij Triton. De Weesper zwemvereniging heeft voor deze doelgroep een speciale training opgezet in het Victoriabad.

Vanuit de visie dat iedereen die dat wil moet kunnen zwemmen, biedt Triton kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zwemtraining aan. Tot voor kort was deze mogelijkheid er niet in Weesp en dat was echt een hiaat in het sportaanbod, stelt Triton. Jessica Hooijer van de zwemvereniging: "Bij de training voor deze doelgroep staat plezier in zwemmen voorop. Dat plezier is voor iedereen verschillend. Voor de een kan dat conditieverbetering zijn of lekker een uurtje bewegen in het water, een ander gaat voor wedstrijdzwemmen. In dat geval kan hij of zij meedoen aan de gehandicaptencompetitie."
De zwemtraining is nadrukkelijk geen ABC zwemles, dat ligt in handen van het Victoriabad. Wel is een (aangepast) zwemdiploma een voorwaarde voor deelname, evenals het zelfstandig in en uit het water kunnen komen aangezien het Victoriabad niet over een tillift beschikt. Bij de training is de wens van de zwemmer het uitgangspunt. Hooijer: "We hebben voldoende trainers om training op maat te bieden. Individueel of in kleine groepjes, het ligt aan de zwemmers zelf hoe we het gaan invullen." De zwemvereniging biedt de training voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten sinds november aan. "De twee deelnemers zijn heel enthousiast, dat maakt het ook voor de trainers erg leuk om te doen."

De zwemtraining is op maandag van 18.30-19.20 uur en kost € 23,60 per maand. Drie proeflessen gratis. Aanmelden via www.triton-weesp.nl.