Désiré nam zaterdag een roeier van Vechten op de Vecht onder handen.
Désiré nam zaterdag een roeier van Vechten op de Vecht onder handen.

Stoelmassage zonder afspraak aan de Nieuwstad

WEESP - Zomaar spontaan een massage ondergaan, dat kan voortaan in Weesp. In maart startte Désiré van Walree haar 'walk in massages' aan de Nieuwstad 6, waar je op vrijdag en zaterdag zonder afspraak kunt binnenlopen.

door Ruth van Kessel

Stel het is vrijdagmiddag en je spieren voelen wat stijf na een weekje werken en sport. Aan de Nieuwstad word je aandacht getrokken door een wijd openstaande deur. 'Stoelmassage: 15 minuten voor 10 euro', staat er op een bord te lezen. Aanlokkelijk. Désiré van Walree heet je welkom, sluit de deur en zet de klok voor het raam een kwartiertje verder. Met kleding aan neem je plaats op de massagestoel. Haar handen weten feilloos je pijnlijke plekken te vinden. Glaasje water na afloop en je staat weer buiten. Ontspannen vervolg je je route.

Een jaar geleden besloot Désiré tot een carrièreswitch, verliet de wereld van HR personeelsmanagement en startte haar massagepraktijk 'desired balance'. Met haar Indische achtergrond is massage al van kleins af aan in haar leven geïntegreerd en weet ze niet beter dat als je je niet senang voelt, massage uitkomst biedt. Inmiddels is ze opgeleid in westerse massagetechnieken, maar het meest thuis voelt ze zich bij oosterse massages als shiatsu, pitjit en Thaise yogamassage. Ze geeft er haar eigen draai aan. De 'walk in massages' is de derde locatie van 'desired balance', naast de praktijk aan huis aan de Dichtershof en yogacentrum YogaToday. Désiré: "De walk in massages voldoen aan een behoefte. Het is laagdrempelig en in de korte tijd dat het bestaat kan ik nu al spreken van vaste klanten, die zeggen uit te zien naar een volgende keer. Dat is een groot compliment."