FC Weesp vecht voor een punt.
FC Weesp vecht voor een punt. Foto: Yannick uit den Boogaard

Punt FC Weesp op karakter

WEESP - Met hard knokken heeft FC Weesp zondag een punt overgehouden aan het duel met DVC Buiksloot. De Weespers kwamen voor rust op een forse achterstand te staan, maar kwamen toch tot 2-2 tegen de Amsterdammers.

FC Weesp en de Amsterdammers waren al voor rust erg aan elkaar gewaagd. FC Weesp speelde goed, maar werd al snel twee keer verrast door de tegenstander. Zonder echt door te drukken kwamen de Amsterdammers op een 0-2 voorsprong. FC Weesp kon nog voor rust wat terugdoen toen Marcin Kmiciek een tegentreffer kon produceren. Na rust was het spelbeeld geen moment anders. De twee teams waren aan elkaar gewaagd. FC Weesp kon op het allerlaatste moment nog tot een gelijkspel komen toen de net op het veld verschenen debutant Milan Geertsma de 2-2 kon maken.

Play-offs naderen voor zaterdag
De kans wordt met de week groter dat de zaterdag van FC Weesp over enkele weken mee moet gaan doen met de play-offs voor klassebehoud. Afgelopen weekend werden er wederom punten verloren door de Weespers: het Almeerse Waterwijk kon FC Weesp op 1-1 houden.

FC Weesp was voor rust de betere ploeg en kon al snel een voorsprong pakken door een doelpunt van Alexander Fransen. De Weespers vergaten daarna de Almeerders echter goed vast te zetten, waardoor de tegenstander te veel aan voetballen toe kwam. Voor rust bleef de schade nog beperkt. Na rust konden de Almeerders toch een tegentreffer produceren. FC Weesp probeerde de schade nog te herstellen, maar faalde. Aan de andere kant had FC Weesp het aan de goed spelende doelman te danken dat de schade verder beperkt bleef; de Almeerders kregen genoeg kansen.

Punt voetbalsters
Vooral omdat de ploeg erg gehavend was hebben de voetbalsters van FC Weesp 'slechts' een punt overgehouden aan het duel met Hooglanderveen: 3-3. FC Weesp had maar elf speelsters en moest daardoor hard werken. Met het punt was de ploeg tevreden.