Remy van Tilburg heeft een hoofdrol.
Remy van Tilburg heeft een hoofdrol. Foto: Vechtstede Theater

Vechtstede Theater 2014:
'Hotel der Krankzinnigen'

WEESP - Het Vechtstede Theater voert volgende week 'Hotel der Krankzinnigen' op. In de sporthal, want die is nu eenmaal makkelijk om te toveren tot een theater met alle benodigde faciliteiten. Remy van Tilburg heeft een hoofdrol.

door Marieke van Veen

Hotel der Krankzinnigen, dat klinkt nogal sinister?
"Misschien, maar de voorstelling is helemaal niet eng. Het is juist heel erg grappig en er is zang en dans. Mensen kunnen dus prima met het hele gezin komen kijken - en dat hoeft echt niet alleen omdat er een bekende meespeelt. Alle Weespers zijn welkom."

Licht eens een tipje van de sluier op?
"Ik speel een student die van zijn rijke oom een ton heeft geleend voor zijn medicijnenstudie. Dat geld heb ik echter verbrast. Van studeren is weinig gekomen. En dan laat mijn oom weten dat-ie langskomt om te kijken of mijn studie vordert..."

Dat brengt jou in de problemen?
"Ja, er zit niks anders op dan mijn oom om de tuin te leiden. Hoe ik dat aanpak, moet het publiek zelf maar komen bekijken."

Doe je al langer mee met het Vechtstede Theater?
"Als sinds ik op het Vechtstede zit. Ik zit nu in 3 vwo en doe dus voor de derde keer mee. En weer vind ik het geweldig! Ik zit nu ook op theaterles bij Zone 1380. Ik hoop dat het me lukt om van theater mijn beroep te maken."

Is het goed te combineren met school?
"Ja, maar vooral omdat ik het zo leuk vind. Ik offer hier met liefde vrije uren voor op."

De uitvoeringsdata zijn: maandag 14 april (try-out met publiek), dinsdag 15 april (première), woensdag 16 april en donderdag 17 april. Aanvang steeds om 20.00 uur. Kaarten (€ 5,- / € 7,50) zijn te koop bij de BoekenArk en bij de Mediatheek van het Vechtstede College.