'For those who peril' draait donderdag in de City.
'For those who peril' draait donderdag in de City.

Cursussen en workshops

Poppen maken

Zondag 13 april: Ankh Schermer van POPenSPUL viert de lente met een poppenmaakworkshop. Voor aanmelden: pop.en.spul@live.nl of 06-44 484242.

Exposities

Beeldenverhaal

Zaterdag 12 en zondag 13 april: De expositie 'Beeldenverhaal' is te zien in de Synagoge in Weesp. Voor het derde jaar op rij laten cursisten van beeldhouwster Riet Blüm een weekend lang hun nieuwe beeldhouwwerken zien. Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Knutselverhaal

Tot en met 18 april: Heks Tillie en Tovenaar Til komen tot leven in de etalage van de voormalige Kantoorvakhandel de Ark op de Nieuwstad. Te zien zijn knutselwerken van de kinderen van de Nigtevechtse Knutselwerkplaats.

Kinderen

Prins Heerlijk

Woensdag 9 april: Het Weesper poppentheater Fatsnerran voert de jeugdvoorstelling Prins Heerlijk op. Aanvang: 15.00 uur / Entree € 7,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Paasknutselen

Vrijdag 11 april: Er is paasknutselen bij Don Bosco. Adri Westland gaat met de kinderen paashaasjes maken. Aanvang: 15.00 uur. Toegang speeltuin: niet-leden € 2,00 / leden gratis.

Magic Circus

Vrijdag 11 april tot en met zondag 13 april: Het Magic Circus strijkt neer op de Aetsveldselaan. Dagelijks om 16.00 uur een voorstelling. Kaarten zijn voor aanvang te koop bij de circuskassa.

Ouderen

Ouderensoos

Woensdag 9 april: Het Rode Kruis houdt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Koffiemiddag Zonnebloem

Maandag 14 april: De Zonnebloem houdt van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in de Wintertuin. Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie een spelletje te komen spelen of aan te schuiven aan de kletstafel.

Spreekuur SeniorWeb

Maandag 14 april: SeniorWeb Weesp houdt van10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

Sport en spel

Pubquiz

Woensdag 9 april: Het is weer tijd voor de Wesopa Pubquiz. Meedoen kan met maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang: 20.30 uur.

Paasklaverjassen FC Weesp

Vrijdag 10 april: Wie het leuk vindt om een kaartje te leggen, is welkom op de paasklaverjasavond van FC Weesp. Deelnemen kost € 5,-. Er zijn extra mooie prijzen te winnen. Inschrijven kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur. Het klaverjassen begint om 20.00 uur.

Geinloop

Zaterdag 12 april: Wandelaars en hardlopers zijn welkom op de Geinloop in Driemond. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 13.00 uur in de Cornelis Jetsesschool op het dorpsplein.

Open dagen Golfvereniging

Zaterdag 12 april en zondag 13 april: Golfvereniging Weesp houdt open dagen. Het golfcentrum, de golfschool en de vereniging organiseren verschillende activiteiten en bieden nieuwsgierige bezoekers de gelegenheid zelf een balletje te slaan. Uiteraard is het terras geopend voor kijkers.

Dag van Weesp

Zondag 13 april: Autosportvereniging De Vechtstreek houdt de Dag van Weesp als voorbereiding op de Nacht van Weesp. Vanaf 10.00 uur instructie. Starttijd 11.00 uur bij de Adelaar aan de Papelaan. Meer info www.asvdevechtstreek.nl.

Emma's Lentetoer

Zondag 13 april: Toerfietsclub Weesp houdt Emma's Lentetoer voor KiKa. Deelnemers kunnen kiezen uit drie volledig gepijlde routes van 35, 70 of 100 kilometer. Starten kan vanaf 9.30 uur bij het clubgebouw aan de Papelaan. Deelname kost 8 euro.

Theater, muziek en film

For those in Peril

Donderdag 10 april: In de film 'For those in Peril' is Aaron de enige overlevende van een tragisch ongeluk op zee. Hij krijgt de frustratie van al zijn dorpsgenoten over zich heen. Locatie: De City of Wesopa. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 8,-.

Stadhuisconcert

Vrijdag 11 april: Violist Nicolas Dupont en violiste Olga Kirpicheva komen vanuit Parijs naar Weesp voor het stadhuisconcert van april. Op het programma staan werken van bekende en minder bekende componisten. Zo spelen ze een vioolsonate van Lucien Durosoir. Verder ook werken van Mozart, Beethoven en César Franck. Toegang € 10,-. Aanvang: 20.15 uur.

Orgelconcert

Vrijdag 11 april: Organiste Christine Kamp geeft een orgelconcert in de Grote Kerk van Weesp. Op het programma staan werken van onder anderen J.S. Bach en C. Franck. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-. Na afloop is er de mogelijkheid voor een drankje in de kerk.

Leerlingenconcert

Vrijdag 11 april: De leerlingen van Christiaan de Jong verzorgen een concert in de Van Houtenkerk. Op gitaar en fluit brengen zij klassiek, blues, jazz en flamenco ten gehore. Aanvang: 18.45 uur. Na afloop verzorgt Christiaan de Jong van 21.15 tot 21.45 uur een soloconcert. Entree gratis.

City Singers in de City

Vrijdag 11 april tot en met zondag 13 april: The City Singers staan met hun programma Ladies First in de City. Het repertoire bestaat uit liedjes geschreven en gezongen door vrouwen en liedjes over vrouwen. Vrijdag en zaterdag om 20.30 uur, zondag om 14.30 uur. Kaarten zijn voor € 8,- te koop bij De Kleine Prins, The City Singers of via www.wesopa.nl.

Samen zingen

Woensdag 17 april: Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen

Mamacafé

Woensdag 9 april: Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Vrouwen van Weesp

Donderdag 10 april: Vrouwen van Weesp houdt donderdag 10 april een thema-avond over Taal en Verhaal. Om 19.30 uur in Gebouw Papelaan 99.

Communiceren met je baby

Dinsdag 15 april: Het Mamacafé houdt een themaochtend over Communiceren met je baby. Moeders, vaders en hun jonge kinderen zijn welkom. Locatie: Bibliotheek Weesp. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Overig:

Ophalen oud papier

Vrijdag 11 april en zaterdag 12 april: De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

Kleurwedstrijd volwassenen

Tot begin mei: Steeds meer volwassenen slaan aan het tekenen en kleuren. De BoekenArk speelt op deze trend in met een kleurwedstrijd voor 18+. In de winkel zijn speciale kleurplaten op te halen die voor 9 mei moeten worden ingeleverd. De mooiste inzendingen worden beloond met een tekenpakket.

Avond voor zzp'ers

Dinsdag 15 april: De balans tussen werk en privé is het thema van de tweede zzp-bijeenkomst in Bibliotheek Weesp. Sebastiaan Donders van Cybersoek vertelt hoe deze grenzen te bewaken zijn. Inloop 19.30 uur, gratis entree.

Zaterdag is de Geinloop in Driemond.