De voetbalsters van FC Weesp kwamen met 2-3 net tekort.
De voetbalsters van FC Weesp kwamen met 2-3 net tekort. Foto: Yannick uit den Boogaard

FC Weesp pakt punt

WEESP - Met af en toe wat fouten heeft FC Weesp zondag een punt overgehouden aan het duel met AFC Quick 1890. De Weespers maakten wat fouten, maar waren na rust beter. Toch bleef het 1-1.

door Sjoerd Stoop

FC Weesp had voor rust het betere van het spel en drong al snel aan. Na wat kansjes kwam de ploeg op voorsprong door een goal van Marcin Kmiecik. Na rust kwam de tegenstander meteen met een antwoord. FC Weesp probeerde nog voor de zege te gaan en kreeg zat kansen, maar kwam toch tekort.

FC Weesp staat na afgelopen weekend op een zevende plaats. Daarmee speelt FC Weesp komend jaar ook gewoon tweede klasse.
Zaterdag houdt het spannend
Het kan voor de zaterdag van FC Weesp de laatste weken nog alle kanten op. De Weespers hebben nog kans op klassebehoud, maar kunnen ook nog worden veroordeeld tot de play-offs. Afgelopen weekend deden de Weespers goede zaken door De Vecht met 3-2 te verslaan. Op een goed moment, want concurrent Cobu Boys verspeelde punten.

FC Weesp speelde vooral de eerste helft erg goed en had geen enkel probleem met De Vecht. Al snel stond het 2-0 voor de Weespers door doelpunten van Cleon Neys en Sasja Fransen. FC Weesp zette daarna goed door en kon vlak voor rust ook een derde treffer maken toen Alexander Fransen raak schoot. De zege leek daarmee zo goed als zeker. Toch veranderde dat na rust nog. FC Weesp zakte helemaal terug en De Vecht werd steeds beter. De tegenstander van de Weespers kon terugkomen en maakte er nog een spannend slot van. Toch kon FC Weesp met de hakken over de sloot standhouden.

Voetbalsters komen tekort
Een goede tweede helft, maar toch geen punten voor de voetbalsters van FC Weesp. De Weespers verloren afgelopen weekend met 2-3 van Aurora.

Voor rust werd FC Weesp steeds overrompeld en was de ploeg geen moment echt fel. Na rust was de ploeg een stuk sterker en kreeg FC Weesp meer kansen. Een punt was dan ook terecht, maar Aurora kaapte de zege voor de neus van de Weespers weg.