De vrijwilligers kregen belangeloos hulp van Wim Bos Transport.
De vrijwilligers kregen belangeloos hulp van Wim Bos Transport.

Rode Kruis Weesp blij met verhuizing naar Papelaan 99

WEESP - Rode Kruis Weesp is in april verhuisd vanuit een gedeeld pand aan de Amstellandlaan naar een eigen lokaal in het gebouw Papelaan 99. Een positief begin van een bijzonder jaar: Rode Kruis Weesp viert in augustus haar 100-jarig jubileum.

door Ruth van Kessel

En er valt nog meer te vieren bij de vrijwilligersorganisatie: op 16 april haalden 32 kinderen uit groep 8 met succes het EHBO-A examen en drie kinderen zelfs het EHBO-B examen. Bestuurslid Ted Blok en coördinator jeugd-EHBO Emmie de Graaff zijn erg trots op dit resultaat: "Rode Kruis Weesp heeft een van de grootste jeugdafdelingen in Nederland. Elk jaar opnieuw weten we veel basisschoolleerlingen enthousiast te krijgen voor jeugd-EHBO." Bij bijna elk Weesper evenement staan vrijwilligers van het Rode Kruis paraat om hulp te kunnen bieden in het geval van calamiteiten. De Graaff en Blok: "We doen dit met plezier omdat het leuk is om wat voor andere mensen te kunnen betekenen, maar het betekent dat we bij bijna elk evenement veel uren in touw zijn. Het zou fijn zijn als we de diensten over meer vrijwilligers kunnen verdelen, dan wordt het beter behapbaar."

Dichtbij
Al een paar jaar zat de Weesper afdeling van het Rode Kruis op de schop in de kantine van een bedrijf aan de Amstellandlaan. Toen de mogelijkheid van een eigen lokaal aan de Papelaan zich aandiende greep het bestuur meteen haar kans. Blok: "Alleen de ligging in een woonomgeving is al heel prettig. Nu kunnen we de boel naar onze eigen zin inrichten." In het lokaal worden de jeugdlessen gegeven, evenals de nascholing en lezingen voor de 20 actieve vrijwilligers.