Dan Karaty in de Nederlandse film 'Soof'.
Dan Karaty in de Nederlandse film 'Soof'.

woensdag 23 april

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt een ouderensoos in De Roskam. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,-.

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Sieradenparty

In de Wereldwinkel is op 23 april een sieradenparty. Achtergrondinformatie, een hapje, een drankje en 10% korting op alle sieraden. Van 20.00 tot 22.00 uur.

tot zondag 27 april

MixCity: Friend

Jongerentheatergroep MixCity speelt de voorstelling 'Friend'. Hierin worden socialenetwerksites op de hak genomen. Zie ook pagina 7.

donderdag 24 april

Vrouwen van Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp houdt een filmavond in De Bibliotheek. Vertoond wordt de film 'Anne Frank'. Aanvang: 19.30 uur.

Vrouwen van Nu

Liesje Ernst uit Zeist vertelt aan de hand van een powerpointpresentatie bij de Vrouwen van Nu over de techniek van batiks met veel voorbeelden van haar kunstwerken. Locatie Rabobank. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden betalen € 2,50.

Film: All is lost

Robert Redfort moet zien te redden wat er te redden valt als zijn boot op een zeecontainer botst. De vindingrijke zeeman weet dat hij niet over de golven moet willen heersen, maar met de golven moet leven. Aanvang 20.30 uur / € 8,-.

vrijdag 25 april

Afscheid Laurentiuskerk

De Laurentiuskerk aan de Herengracht sluit eind april de deuren. Op vrijdag 25 april is er een afscheidsconcert met medewerking van het Kroonkoor uit Weesp en het fanfare-orkest Nardinc uit Naarden. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis. Zie ook pagina 15.

Wijkborrel

Vrijdag 25 april nodigt het wijkoverleg de buurtbewoners uit voor een gezellige borrel in het Grand Café Hogeweyk. Tussen 16.00 en 17.30.

zaterdag 26 april

Koningsdag

De eerste Koningsdag wordt uiteraard ook in Weesp gevierd met allerlei activiteiten, zoals een cupcakewedstrijd, abseilen vanaf het stadhuis en een barbecue. Het complete programma staat op pagina 18/19.

zondag 27 april

Koopzondag

Deelnemende Weesper detaillisten zijn open van 13.00 tot 17.00 uur.

maandag 28 april

Klaverjassen

Ouderenbond ANBO houdt een klaverjasmiddag in De Wintertuin. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang: 13.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

Spreekuur SeniorWeb

SeniorWeb Weesp houdt van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in Bibliotheek Weesp. Senioren kunnen binnenlopen voor informatie over computers, tablets en smartphones.

dinsdag 29 april

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

woensdag 30 april

Samen zingen

Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Pub Quiz

In de City is 30 april weer een Pub Quiz. Teams van maximaal 5 personen toegestaan. Voor opgeven mail naar cityquiz@wesopa.nl. Aanvang: 20.30 uur. Inschrijfgeld bedraagt € 10,-.

donderdag 1 mei

Meester Bouhuijslezing

De Meester Bouhuijslezing wordt dit jaar verzorgd door Marjoleine Oppenheim-Spangenberg. Ze schreef het boek 'Over Zij en Ik' over het kampverleden van haar moeder en spreekt over de rituelen en gewoontes in een gezin waar een ouder een kamptrauma heeft. Tussendoor treedt het Weesper kamerkoor Camerata Fectionata op. De Meester Bouhuijslezing vindt plaats in de Weesper Synagoge, aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,-, inclusief consumpties. Ze zijn verkrijgbaar bij de BoekenArk en De Kleine Prins.

Oriëntatiedag

De Gooische Muziekschool houdt een oriëntatiedag. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen die dag in kleine groepen kennismaken met viool, piano/ keyboard, gitaar, saxofoon/klarinet, dwarsfluit, trompet/trombone en slagwerk. De lessen zijn van 9.00 tot 15.30 uur op de locatie van Kind & Co (Singel). Deelname aan deze dag kost 20 euro per kind. Inschrijven voor 14 april via Marco@degooischemuziekschool.nl of 035-6936596.

Soof

In de City draait 'Soof'. Een komische, herkenbare film die gaat over het leven van een veertigjarige vrouw, gelukkig getrouwd, kinderen en een baan. Toch heeft ze steeds meer last van is-dit-alles-gevoelens, wat leidt tot tragikomische verwikkelingen. Aanvang: 20.30 uur, entree € 8,-.

vrijdag 2 mei

Finale Weesp Got Talent

Zone 1380 houdt de finale van Weesp Got Talent. Publiek is welkom. Mail dan naar publiek@zone1380.nl. Gratis entree. Aanvang: 20.30 uur.

zaterdag 3 mei

Aandachtsgeil

'Aandachtsgeil' is de derde cabaretvoorstelling van Harry Glotzbach. Een show vol bizarre verhalen, meeslepende gitaardeuntjes en hilarische publieksinteractie. In de City of Wesopa om 20.30 uur. Entree € 15,-.

Dineren in de kerk

De stichting Vrienden van de grote Kerk Weesp organiseren opnieuw 'Het Vriendendiner'. Het doel is het inzamelen van geld voor extra herstelwerkzaamheden voor het kerkgebouw. Aanvang: 18.30 uur. De kosten van het diner bedragen € 37,50 voor donateurs en € 47,50 voor niet-donateurs.

zondag 4 mei

Poppen maken

Ankh Schermer van POPenSPUL viert de lente met poppenmaakworkshops. Alle deelnemers maken een eigen popje. Van 10.00 tot 14.30 uur. Voor aanmelden: pop.en.spul@live.nl of 06-44 484242.

Herdenking

De herdenking in Weesp wordt ook dit jaar omlijst met muziek en gedichten. Om 19.15 start de stille tocht en om 20.25 begint het programma bij het monument. Aansluitend is er in de Grote Kerk een lezing. Meer hierover in de krant van 30 april.

Doorlopend:

Expositie Anke Overduin

In het Lichthuis aan het Waagplein zijn tot eind april schilderijen en aquarellen te zien van Anke Overduin (1945-2010). Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Weesperfotomobiel

Weespers aan de Wand is op zoek naar deelnemers voor Weesperfotomobiel. Aan deze fotowedstrijd mogen jongeren tussen de 12 en 18 jaar meedoen. Zij worden uitgedaagd foto's te maken met een mobiele telefoon. Inzendingen uploaden kan tot 1 mei via www.weesperfotomobiel.nl.

Vrouwen van Weesp

De vrouwen van Weesp hebben sinds dit jaar een eigen ruimte in gebouw Papelaan 99. Elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle vrouwen van Weesp welkom om elkaar hier te ontmoeten, ideeën aan te dragen en informatie in te winnen.

Schilderijen

De abstracte schilderijen van Riny van der Valk zijn tot en met begin juni te zien in De Bibliotheek.

Kleurwedstrijd

Steeds meer volwassenen slaan aan het tekenen en kleuren. De BoekenArk speelt op deze trend in met een kleurwedstrijd voor 18+. In de winkel zijn speciale kleurplaten op te halen die voor 9 mei moeten worden ingeleverd. De mooiste inzendingen worden beloond.

Robert Redfort als stoere zeebonk in 'All is Lost'.