Finaliste Janneke de Groot.
Finaliste Janneke de Groot. Foto: Marieke van Veen

Irene Moors in jury van
finale Weesp Got Talent

WEESP - Het wordt spannend vrijdag 2 mei in de City of Wesopa. Dan strijden de tien finalisten van Weesp Got Talent om de felbegeerde eerste plaats. Tv-presentatrice Irene Moors zit in de jury, maar ook de inwoners van Weesp krijgen een stem.

door Marieke van Veen

In oktober en december 2013 werden de voorrondes gehouden. Daaruit zijn tien finalisten voortgekomen.

Het gaat om de band Broken Strings, cabaretière Ruby, zangeres Mauve, zangeres Josien, (zang)groep Guido, Simon, Eva en Eva, rapper Jesse Schilder, dansduo Rodney en Eva, meidenband Drummer (V) Gezocht, zangeres Janneke de Groot en zangeres Joni Koeman.

De talenten hebben de afgelopen maanden aan hun finale-act kunnen werken. Sommigen doen hetzelfde, maar dan verder uitgewerkt aan de hand van het juryrapport, anderen komen met iets nieuws.

Daniëlle Meyer van Zone 1380 heeft er veel zin in. "We hebben de finalisten inmiddels alweer gezien en ze hebben echt wat met onze opbouwende kritiek gedaan. De City is uitverkocht. Irene Moors zit in de jury, onder anderen met Sara Kroos. En Cindy Pieterse presenteert deze avond."

Op weespernieuws.nl staan sinds vandaag filmpjes van alle finalisten online. Weespers kunnen hier straks ook hun stem uitbrengen. De uitslag weegt mee in het eindoordeel van de jury.

Wie geen kaartje heeft voor de uitverkochte finale is op Koningsdag om 19.00 uur welkom op het Groote Plein. Dan treden alle finalisten op. "Leuk voor het publiek, maar minstens zo belangrijk voor de deelnemers. Zij doen weer podiumervaring op en dat komt goed van pas met de finale in het vooruitzicht", verklaart Meyer.